ΑΓΩΝΕΣ

GP Ρωσίας: Νίκη για τον Hamilton, ατυχία για τον Vettel!

Μετά την εγκατάλειψη του Vettel στα μισά του αγώνα ανατράπηκαν τα δεδομένα της Ferrari και τελικά η Mercedes απόλαυσε ένα ακόμη «1-2». Στο βάθρο ο Leclerc.

Με ιδανικές συνθήκες ξεκίνησε ο αγώνας στο Sochi όπου ο Vettel είχε μια εξαιρετική εκκίνηση, πετάχτηκε μπροστά από τον Hamilton και στην πρώτη στροφή έκλεψε την pole του Leclerc. Προφανώς αυτή η κίνηση να ήταν μέρος και της στρατηγικής της Ferrari (για ντουμπλάρισμα αργότερα) που φαίνεται να έχει επιστρέψει για τα καλά. Αξιοσημείωτο είναι πως η Ferrari και οι περισσότερες ομάδες είχαν μαλακά Pirelli σε αντίθεση με τα ενδιάμεσα των Mercedes. Στη συνέχεια μία σφήνα του Giovinazzi στέλνει στις μπαριέρες τον Grosjean και στα pits με κλαταρισμένο λάστιχο τον Ricciardo. Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα.

Μπαίνοντας στα μισά του αγώνα ο Vettel οδήγησε εξαιρετικά κρατώντας πίσω του τους Leclerc και τις Mercedes.  Ο Leclerc μπήκε πρώτος στα pits με τον Albon να δίνει μεγάλη μάχη με τον Gasly στις πίσω θέσεις. Με το που βγήκε ο Leclerc σημείωσε ταχύτερο γύρο και τον Verstappen να είναι στην 5άδα. Μέχρι αυτό το σημείο έδειχναν τα πάντα πιθανά αφού όλοι οι μπροστάρηδες ήταν διεκδικητές της νίκης. Στον 26ο γύρο ο Vettel μπήκε με την σειρά του στα pits για να βγει πίσω από τον Leclerc. Ο Ricciardo τελικά εγκατέλειψε μετά την επαφή στον 1ο γύρο.

Η μεγάλη απογοήτευση ήρθε στον 28ο γύρο όταν ο Vettel εγκατέλειψε ελέω προβλήματος στο υβριδικό MGU-K φέροντας τα πάνω-κάτω και βάζοντας το εικονικό safety car στην πίστα. Τα μονοθέσια μπήκαν στα pits για αλλαγή ελαστικών και τακτικής με τις Mercedes να βγαίνουν μπροστά από τον Leclerc. Εν τω μεταξύ ο Russel κατάφερε να στουκάρει βάζοντας το κανονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. «Φέρτε πίσω τους V12» («Bring back ***ing V12s»), ήταν το μήνυμα του Vettel μετά την εγκατάλειψή του.

Ο αγώνας συνεχίζεται με το safety car να βγαίνει εκτός στον 33ο γύρο και τους Hamilton, Bottas μπροστά και τον Leclerc να πιέζει. Όλοι με μαλακή γόμα πέρα από τον Verstappen να παραπονιέται για την ενδιάμεση που είχε. Πολύ καλή εμφάνιση του Sainz με τον Norris να χάνει θέσεις, μάχη μεταξύ του Gasly και του Kvyat. Εξαιρετικός για ακόμη μια φορά ο Albon.

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Bottas έπαιξε εξαιρετική άμυνα για τον Hamilton κρατώντας πίσω του τον Leclerc. Έτσι, μετά την ατυχία του Vettel η Mercedes έκανε ένα ακόμη «1-2» με τον Hamilton να σημειώνει την 8η νίκη του και την 11η της Mercedes στους 16 αγώνες του πρωταθλήματος. Ταχύτερος γύρος από τον Hamilton.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα στο Sochi (αναμένεται upd). Το επόμενο Grand Prix είναι στις 13 Οκτωβρίου στην Σουζούκα της Ιαπωνίας (08:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!