NEA

H Jaguar Land Rover θα βάλει λουκέτο για μία εβδομάδα

Η Jaguar-Land Rover ανακοίνωσε ήδη ότι θα σταματήσει την παραγωγή στα εργοστάσιά της στην Βρετανία για μία εβδομάδα μέσα στο Νοέμβριο έτσι ώστε να εκτιμήσει την επίδραση ενός no-deal Brexit.

O διευθυντής της εταιρίας Ralf Speth δήλωσε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία, καθώς πρέπει να γίνει. Η εταιρία, όπως είπε, χρειάζεται 20 εκατομμύρια εξαρτήματα την ημέρα, και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλα θέματα με τους προμηθευτές. Θα πρέπει η γραμμή παραγωγής να έχει όλα τα εξαρτήματα και μάλιστα να τα έχει ακριβώς στην ώρα τους.

Η παραγωγή θα διακοπεί σε τέσσερα εργοστάσια της εταιρίας, τα οποία παράγουν τον 1/3 της τρέχουσας ικανότητας ολόκληρης της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Σε αυτά κατασκευάζονται μεταξύ άλλων αυτοκίνητα όπως το Land Rover Discovery, Range Rover Εvoque και Jaguar F-Type.

Στην ίδια κατάσταση πάντως βρίσκονται και όλες οι άλλες βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Βρετανία. Το ίδιο θα κάνει μεταξύ άλλων και η Toyota αλλά και η BMW οι οποίες σκοπεύουν να σταματήσουν την λειτουργία των εργοστασίων τους γύρω από την 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου όπου αναμένεται και η οριστική λήξη της παράτασης για το Brexit.

Tα προβλήματα που θα δημιουργήσει το Brexit όταν και όποτε έλθει θα είναι μεγάλα και σημαντικά για την οικονομία της χώρας, και σίγουρα θα έχει αντίκτυπο και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!