NEA

Το ηλεκτρικό Volvo XC40 θα έχει δύο πορτμπαγκάζ!

H ελευθερία που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση διασφαλίζει αυξημένη πρακτικότητα λόγω των λιγότερων και μικρότερων εξαρτημάτων.

Έτσι, το Volvo XC40 Electric που θα παρουσιαστεί επίσημα σε δύο εβδομάδες θα έχει στο εμπρός μέρος και ένα δεύτερο μικρότερο χώρο για αποσκευές, ή καλύτερα για αντικείμενα μιας και θα φτάνει τα 30 λίτρα. Επίσης, η μάσκα θα είναι εντελώς κλειστή και θα έχει το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Πίσω από αυτή θα υπάρχει το νέο σύστημα υποβοήθησης Advanced Driver Assistance Systems που θα ανάγει το XC40 ως ένα από τα πιο ασφαλή ηλεκτρικά. Στα πρώτα στοιχεία που έδωσε η Volvo αναφέρει πως θα υπάρχουν οκτώ χρώματα και συνδυασμοί οροφής, νέας σχεδίασης τροχοί 19 και 20 ιντσών, καθώς και μια ευρεία παλέτα εξατομίκευσης.

Μέχρι την πλήρη αποκάλυψη του αυτοκινήτου, στο παρακάτω βίντεο θα δεις τον πίνακα οργάνων με πληροφορίες για το ηλεκτρικά σύστημα πρόωσης, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ένα με την αρχιτεκτονική του. Η οποία πιθανότατα να βασίζεται σε εκείνη του Polestar 2 με μπαταρία 78 kWh, συνδυασμένη ισχύ 408 άλογα και αυτονομία κοντά στα 500 χλμ. Προφανώς αυτά τα νούμερα να είναι μικρότερα στο πιο εμπορικό XC40 Electric.


Ένας πολύ αισιόδοξος στόχος των Σουηδών είναι μέχρι το 2025 το 50% των πωλήσεων να είναι πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητο. Κάτι που θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς πόσο μεγάλο μερίδιο από τις πωλήσεις της μάρκας αναλογούν σε SUV.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!