NEA

Νέα Volkswagen & Skoda θα παράγονται στην Τουρκία

Ο όμιλος Volkswagen θα κατασκευάσει το νέο μεγάλο εργοστάσιο στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την Σμύρνη.

H συνολική επένδυση θα είναι της τάξης των 1,09 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του ομίλου που διέρρευσε η Τουρκία προτιμήθηκε έναντι της Βουλγαρίας, που ήταν η άλλη υποψήφια χώρα, λόγω της θετικής της μακροοικονομικής κατάστασης (;), του πληθυσμού της των 80 εκατομμυρίων και της ανταγωνιστικής της αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων.

Το νέο εργοστάσια αναμένεται να λειτουργήσει το 2022 και το ετήσιο δυναμικό του, σε πλήρη ανάπτυξη, θα φτάνει τις 300.000 μονάδες, πράγμα που σημαίνει πως θα υπάρχουν μεταβολές στην παραγωγή του ομίλου συνολικά στην Ευρώπη. Θα αλλάξει δηλαδή ο τόπος κατασκευής πολλών μοντέλων προκειμένου συνολικά οι διαδικασίες να είναι πιο αποτελεσματικές και οικονομικές.

Με βάση λοιπόν τον προγραμματισμό του ομίλου στη Σμύρνη και το νέο εργοστάσια θα κατασκευάζεται η επόμενη γενιά του VW Passat αλλά και αυτή του Skoda Superb, με περίπου 2/3 της παραγωγής να αντιστοιχούν στο πρώτο και το υπόλοιπο στο δεύτερο.

Αυτή τη στιγμή το Passat κατασκευάζεται στη Γερμανία, στο εργοστάσιο του Emden που στο μέλλον θα ασχολείται αποκλειστικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα. Το Superb με τη σειρά του παράγεται στο εργοστάσιο της Skoda στην πόλη Kvasiny της Τσεχίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!