ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πρώτο Hyperloop θα κατασκευαστεί στην Ινδία [vid]

Το όραμα της μετακίνησης με τη βοήθεια της μαγνητικής αιώρησης παίρνει σάρκα και οστά, αρχής γενομένης από τη διαδρομή Βομβάη-Pune.

Το άλλοτε όραμα του Elon Musk δείχνει πλέον ώριμο να περάσει στην παραγωγή. Αρκετές χώρες και πόλεις έχουν κατά καιρούς εκδηλώνει ενδιαφέρον περί αυτού, η μπίλια όμως έκατσε τελικά στην Ινδία, να γίνει η πρώτη χώρα που θα εγκαινιάσει ένα Hyperloop. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο είδος μετακίνησης. Μία κάψουλα που θα αιωρείται μαγνητικά επάνω σε μία σταθερή τροχιά, ενώ θα βρίσκεται σε ένα κλειστό τούνελ (σκεφτείτε κάτι σαν σύριγγα) όπου αντλίες κενού θα δημιουργούν υποπίεση μπροστά της, υποχρεώνοντάς την να κινηθεί.

Τι πλεονεκτήματα έχει το μοντέλο που μόλις περιγράψαμε; Στη θεωρία θα μπορεί κανείς να κινηθεί με ταχύτητες άνω των 1.000 χλμ./ώρα, με απόλυτη ησυχία και χωρίς κραδασμούς. Αυτό νομίζουμε αρκεί, αν θέλετε όμως να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το play στο σχετικό Video.

Αναφορικά με το ίδιο το έργο, ο Sir Richard Branson της Virgin αποκάλυψε ότι ήδη έχει μπει μπροστά. «Ένα από τα μεγάλα έργα στα οποία εργαζόμαστε είναι η Ινδία – πρόκειται να κατασκευάσουμε μια διαδρομή από τη Βομβάη προς την Pune. Πρόκειται για μια διαδρομή 120 χιλιομέτρων. Η πρώτη φάση αυτού του έργου θα αφορά 12 χιλιόμετρα. Νομίζω ότι θα υπάρχουν φτυάρια στο έδαφος μέχρι τα τέλη του 2020. Είναι πραγματικά συναρπαστικό. Συμβαίνει. Είναι εδώ, τώρα».

Ενημερωτικά, θυμίζουμε ότι η τελευταία δοκιμή πλήρους κλίμακας του Virgin Hyperloop One έγινε στα τέλη του 2017. Εκεί η σχετική κάψουλα κατάφερε να πιάσει ταχύτητα περίπου 387 χλμ./ώρα. Αρκετά υψηλή αλλά κατά πολύ χαμηλότερη από τη ζητούμενη ταχύτητα των 1.000 χλμ./ώρα.



Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!