NEA

10 εκ. Toyota Land Cruiser [vid]

Μετά από σχεδόν 70 χρόνια παρουσίας, το «πλοίο της ερήμου» γιορτάζει ένα σημαντικό ορόσημο, της διάθεσης 10 εκατομμυρίων οχημάτων.

Τα πρώτα Land Cruiser κυκλοφόρησαν το 1951, θυμίζοντας περισσότερο μία εκδοχή του κλασικού jeep. Μάλιστα χρησιμοποιούσαν και την ίδια ονομασία, “Jeep” BJ. Ο όρος Land Cruiser είναι ελαφρά μεταγενέστερος, καθώς εμφανίστηκε το 1954, από τον τεχνικό διευθυντή της φίρμας, Hanji Umehara. Η αλλαγή της ονομασίας έγινε ώστε να διαχωρίζεται από τον άμεσο -αμερικάνικο- ανταγωνισμό. Όσο για την έμπνευση, προήλθε από το Studebaker Land Cruiser, που παραγόταν από το 1934 έως το 1954.

Τα τελευταία 68 χρόνια, λοιπόν, τα Land Cruiser έχουν πρακτικά ταξιδέψει παντού. Σε κάθε αφιλόξενη γωνιά του πλανήτη, σχεδόν σε κάθε σημείο μακριά από τον πολιτισμό. Λόγω, δε, της αξιοπιστίας και των εκτός δρόμου δυνατοτήτων τους, οι απανταχού λάτρεις της περιπέτειας τα έχουν σε μεγάλη εκτίμηση. Η Toyota για να τιμήσει όλους αυτούς, καθώς και το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, δημιούργησε ένα μικρό video, το οποίο και ακολουθεί.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!