ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bosch: Νέα τσιπάκια θα βελτιώνουν την αυτονομία των EV

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε νέας γενιάς ολοκληρωμένων κυκλωμάτων που θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Τα νέα τσιπάκια θα προσφέρουν έως 6% μεγαλύτερη αυτονομία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μιας και θα λειτουργούν με μικρότερες ποσότητες ενέργειας. Τα νέας γενιά ημιαγώγιμα μικροτσίπς θα αποτελούνται από νέας σχεδίασης καρβίδια του πυριτίου και με απλά λόγια θα έχουν 50% καλύτερη αγωγιμότητα ώστε το ηλεκτρικό ρεύμα να μην χάνεται ως θερμότητα.

Η Bosch λέει πως η παραγωγή των εν λόγω μικροτσιπς θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενη έτος και αφορά κυρίως στην μονάδα ηλεκτρονικών ισχύος, αυτή που μετασχηματίζει συνεχές ρεύμα των μπαταριών και το τροφοδοτεί στον/ στους ηλεκτροκινητήρες.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό σε ποια EV θα μπουν, αλλά η Bosch αποτελεί μακρόχρονο συνεργάτη των VW Group, Mercedes-Benz και BMW οπότε οι υποθέσεις για το ποιοι κατασκευαστές θα έχουν προτεραιότητα μάλλον περιττεύουν.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!