ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bosch: Με μία έκρηξη σώζει ζωές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η υψηλή τάση των μπαταριών.

Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η μπαταρία συνήθως βρίσκεται στο δάπεδο και είναι τοποθετημένη μέσα σε ιδιαίτερα ανθεκτικά πλαίσια για να τις προστατεύουν σε περίπτωση σύγκρουσης ή ανατροπής του οχήματος. Ωστόσο, η πιθανότητα διαρροής τάσης 400-800 Volt μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.

Για αυτό το λόγο υπάρχουν διάφοροι τρόποι αυτόματης διακοπής της μπαταρίας. Όπως ένα μικροτσίπ που ελέγχει μια μικρή ποσότητα εκρηκτικών. Όταν χρειαστεί το μικροτσίπ δίνει εντολή ώστε να ενεργοποιηθεί το πυροτεχνικό σύστημα και μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου να προκαλέσει μία μικρή έκρηξη στο pyrofuse (όπως ονομάζει την ασφάλεια αυτή η Bosch) και να απομονώσει το κύκλωμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Ο μηχανισμός ασφαλείας της Bosch δεν καλύπτει όλο το φάσμα ατυχημάτων με την μπαταρία. Η μπαταρία συγκεντρώνει πολύ μεγάλες ποσότητες ενεργείας “Αυτούσιες, αναλλοίωτες, και μη περαιτέρω επεξεργάσιμες”.
    Δηλαδή χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση κάποιου μηχανισμού σε περίπτωση βραχυκυκλώματος παρέχει όλη την συσσωρευμένη ενέργεια ακαριαία. Η μπαταρία δεν αστειεύεται. Αν σε περίπτωση σύγκρουσης γίνει σύνθλιψη αμαξώματος και μπαταρίας κανείς δεν θέλει να φανταστεί τι θα συμβεί. Κανένας μηχανισμός τύπου Bosch δεν θα μπορέσει να προλάβει τίποτα. Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων τείνουν να δελεάσουν το αγοραστικό κοινό με εξωπραγματικές επιταχύνσεις.
    Αυτές οι εξωπραγματικές επιταχύνσεις αυξάνουν κάθετα και θεαματικά τις πιθανότητες φρικαλέων ατυχημάτων.
    Αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά στα μέχρι τώρα γεγονότα ατυχημάτων με ηλεκτρικά οχήματα.

    Σημείωση:
    Παραθέτω πολύ τακτικά στην αξιόλογη ιστοσελίδα σας, απόψεις οι οποίες δεν συμβιβάζονται με τις τρέχουσες απόψεις με τις αντίστοιχες παγιωμένες αντιλήψεις στο ευρύ κοινό.
    Σίγουρα θα υπάρχει αντίλογος. Κανείς δεν είναι αλάθητος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!