NEA

Toyota: Με πρωτότυπο Mirai στο Τόκιο, με plug-in υβριδικό RAV4 στο Λος Άντζελες!

H ιαπωνική εταιρία εμμένει στις κυψέλες καυσίμου και μπαίνει πιο βαθιά στον εξηλεκτρισμό με μία νέα PHEV έκδοση.

To μακρύ πρωτότυπο μπλε μοντέλο θα παρουσιαστεί στο Τόκιο και προετοιμάζει το έδαφος για την διάδοχη κατάσταση του Mirai. Οι Ιάπωνες αναφέρουν πως σχεδιαστικά το μοντέλο παραγωγής θα διαφέρει σε μικρό βαθμό και πως το Mirai Concept βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA.

Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,935 μέτρα με το μεταξόνιο των 2,920 μέτρων να προσφέρει άπλετο χώρο. Στο ταμπλό κυριαρχεί μια οθόνη αφής 12,3 ιντσών με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το concept έχει πενταθέσια διάταξη σε αντίθεση με την τετραθέσια του τωρινού Mirai.

Και αυτό διότι υπάρχει πιο κόμπακτ σχεδίαση των δεξαμενών και των κυψελών καύσιμου υδρογόνου. Προς το παρόν οι Ιάπωνες δεν έχουν ανακοινώσει κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό παρά το ότι το νέο μοντέλο θα έχει 30% μεγαλύτερη αυτονομία (το τωρινό έχει 480 χλμ.).

Ταυτόχρονα η Toyota έδωσε μια πρώτη teaser φωτογραφία από την plug-in έκδοση του RAV4 που θα παρουσιαστεί στο Λος Άντζελες και που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη για να τοποθετηθεί πάνω από την απλή υβριδική έκδοση. Λεπτομέρειες δεν υπάρχουν αλλά εκτιμάται πως το RAV4 PHEV θα έχει τον ίδιο κινητήρα βενζίνης των 2,5 λίτρων, μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και συνδυασμένη ισχύς πάνω από 220 ίππους, μεγαλύτερη μπαταρία για καθαρή ηλεκτροκίνηση περίπου 50 χλμ. και εκπομπή CO2 κάτω από τα 50 γρ./χλμ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!