ΑΓΩΝΕΣ

GP Ιαπωνίας: Νίκη για τον Bottas, πρωτάθλημα κατασκευαστών στην Mercedes!

Με τη νίκη του Bottas στην Suzuka και τον Hamilton στο βάθρο η Mercedes διασφάλισε και το 6ο της πρωτάθλημα κατασκευαστών στην σειρά. Κάτι που είχε κάνει έως τώρα μόνο η Ferrari την περίοδο 1999-2004.

Μπορεί ο Vettel με την Ferrari να ήταν στην pole position της πίστας της Suzuka αλλά αυτό δεν εμπόδισε καθόλου τον Bottas να τον περάσει ευθύς εξαρχής, να μείνει συνεχώς στην κορυφή και να δει πρώτος την καρό σημαία.

Στην αρχή του αγώνα ο Verstappen είχε επαφή με τον Leclerc. Ο Μονεγάσκος έμεινε στον αγώνα αλλά τελικά μπήκε για αλλαγή πτέρυγας στον 4ο γύρο. Ο Max εγκατέλειψε στον 15ο γύρο. Ο Vettel δεν είδε τελικά ποινή λόγω ενός jump-start στην αρχή.

O Hamilton ήταν σε μια διαφορετική στρατηγική πίσω από τον Vettel με τον Leclerc να παλεύει πίσω από τους Albon και Sainz. Οι διαφορές διαμορφώθηκαν στα pits με τις αλλαγές ελαστικών.

Τελικά ο Vettel κράτησε πίσω του τον Hamilton μετά από τρομερή μάχη στους τελευταίους γύρους. Εξαιρετικοί οι Albon και Sainz. O Leclerc έκλεισε την εξάδα, την 10άδα οι Ricciardo, Gasly και Perez.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα στην Suzuka. Το επόμενο Grand Prix είναι στις 27 Οκτωβρίου στo Μέξικο Σίτι (21:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!