NEA

Η BMW 2 Gran Coupe είναι η αντίπαλος της Mercedes CLA

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Los Angeles τον επόμενο μήνα για την 2 Gran Coupe με τις πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινούν τους πρώτους μήνες του 2020.

Με αρκετά στοιχεία από την μεγαλύτερη Σειρά 3 και πολλά περισσότερα από την Σειρά 1 η συγκεκριμένη BMW ξεχωρίζει από το αμάξωμα τριών όγκων με το «κουπέ» τετράθυρο στιλ. Μπροστά δεν υπάρχει καμία έκπληξη αφού συναντάμε την κάπως αμφιλεγόμενη αισθητικά μάσκα, ενώ τo πίσω μέρος δείχνει ενδιαφέρον παραπέμποντας στην X4.

Και αν δεν εκπλήσσει το αμάξωμα τότε τι να πει κανείς για το εσωτερικό όπου υπάρχει η δεδομένη αλλά σύγχρονη άποψη της εταιρίας με το ταμπλό να φιλοξενεί την κλασική πλέον οθόνη αφής 10,25 ιντσών και τον ίδιας διάστασης ψηφιακό πίνακα οργάνων. Επίσης, η 2 Gran Coupe συνδυάζει το δυναμικό στιλ με καλούς χώρους για τους πίσω επιβάτες και ένα πορτμπαγκάζ στα 465 λίτρα που ανεβαίνει όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα.

Με μήκος στα 4,256 μέτρα το αμάξωμα υπολείπεται 18,3 εκατοστά από το αντίστοιχο της νέας «τριάρας». Η 2 Gran Coupe θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στη Λειψία της Γερμανίας, δίπλα 2 Coupe και 2 Convertible. Ωστόσο, βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Σειράς 1 με την κίνηση μπροστά.

Αρχικά η κομψή BMW θα είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις βενζίνης 218i (1.500 cc με 140 ίππους και 220 Nm, με μηχανικό 6άρι ή διπλόδισκο αυτόματο 7άρι) και Μ235i xDrive (2.000 κ.εκ. με 306 άλογα και 450 Nm). Υπάρχει και η diesel 220d (2.000 κ.εκ. με 190 ίππους και 400 Nm).

Πιθανότατα θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση με τον 1.500άρη βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα να παρεμβάλλεται ανάμεσα στο αυτόματο 8άρι κιβώτιο. Η μπαταρία της 225e θα προσφέρει ηλεκτροκίνηση για περίπου 50 χιλιόμετρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!