NEA

Ποιος σχεδίασε δύο από τα πιο αυθεντικά σημεία του VW Golf GTI;

Το 1964 η Volkswagen είχε προσλάβει στο σχεδιαστήριο της μία γυναίκα που νωρίτερα ζωγράφιζε σχέδια για πορσελάνες και περιτυλίγματα για σοκολάτες.

Σε ηλικία 28 ετών η Gunhild Liljequist είχε ενσωματωθεί στην ομάδα στο Wolfsburg που ήταν υπεύθυνη για τα υφάσματα, τις επενδύσεις και τα χρώματα στο εσωτερικό. Εκείνη την εποχή στην Volkswagen ήθελαν να κάνουν πιο ξεχωριστούς τους διακόσμους των Golf. Η Liljequist επικεντρώθηκε στην ονομασία του αυτοκινήτου και του αθλήματος από τις λέξεις που προκύπτει (Gentleman Only, Ladies Forbitten).

Έτσι, η πρόταση της για καρό επενδύσεις στα καθίσματα και ο λεβιές ταχυτήτων σαν μπαλάκι του γκολφ ενθουσιάσουν τους ιθύνοντες και τα δύο αυτά στοιχεία πέρασαν το 1976 στο Golf GTI. «Το μαύρο το επέλεξα επειδή είναι ένα σπορ χρώμα, αλλά ήθελα και ποιότητα. Έκανα πολλά ταξίδια στην Βρετανία και από εκεί εμπνεύστηκα το καρό» λέει η Liljequist που συνταξιοδοτήθηκε από την εταιρία το 1991. Νωρίτερα το 1987 είχε επιμεληθεί το διάκοσμο του Etienne Aigner» Mk1 Golf Cabriolet.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!