NEA

Το Kinetik 07 είναι ένα ηλεκτρικό roadster από την Βουλγαρία!

Άμεσος στόχος του θα είναι το Tesla Roadster με όπλο του την χαμηλή τιμή πώλησης. Θα τα καταφέρει;

Η Kinetik είναι μία εταιρία με έδρα την Βουλγαρία και πρόσφατα ανακοίνωσε στην Σόφια την κατασκευή ενός ηλεκτρικού roadster που θα βασίζεται στο Caterham Seven. Και παρόλο που θα έχει ως βάση το Caterham, το βουλγαρικό μοντέλο έχει πολύ διαφορετική σχεδίαση ·και κάπως υπερβολική αν κρίνουμε από την πίσω “αψίδα”. Θα υπάρχουν πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και παραμετροποίησης -το αμάξωμα κατασκευάζεται με εκτύπωση 3D- που οδηγούν στο συμπέρασμα πως το Kinetic 07 δεν θα είναι και τόσο «φτηνό».

Το σύστημα πρόωσης βασίζεται σε έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 650 ίππους και τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Παρά το αυξημένο βάρος το 0-100 πετυχαίνεται σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα με γενικότερες επιδόσεις στα ίδια επίπεδα με του Tesla Roadster. Για αυτό στο εσωτερικό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων που παρέχει ανά πάσα στιγμή της πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός. Για παράδειγμα σε μια πίστα μπορεί κανείς να φορτώσει το σκαρίφημά της για να κινηθεί όσο πιο γρήγορα μπορεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες (π.χ. για την μπαταρία και την αυτονομία) δεν υπάρχουν, αλλά η Kinetic λέει πως το 07 προορίζεται κυρίως για την πίστα αλλά θα έχει και άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους. Τέλος να πούμε πως σύμφωνα με το βουλγάρικο Top Gear η εταιρία κάνει λόγο για περιορισμένη παραγωγή στα μόλις επτά αυτοκίνητα για το πρώτο κύκλο. Αν τα πράγματα πάνε καλά, τότε θα υπάρξει και συνέχεια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Με αγάπη από την caroto team.