ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Fiat Chrysler Automobiles δημιουργεί το “Battery Hub” στο εργοστάσιο του Mirafiori

Οι μπαταρίες που θα συναρμολογούνται στο “Battery Hub” από το 2020 θα εφοδιάζουν τη νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της FCA.

Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοινώνει την κατασκευή ενός νέου τμήματος συναρμολόγησης μπαταριών στο βιομηχανικό συγκρότημα του Mirafiori στο Τορίνο, ως μέρος της συνολικής της στρατηγικής για το e-Mobility. Το νέο τμήμα με την ονομασία “Battery Hub” θα βρίσκεται στην καρδιά του Mirafiori, ενώ η κατασκευή του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020. Η νέα επένδυση έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά πρωτοβουλιών και συμφωνιών που έχει συνάψει ο όμιλος τους τελευταίους μήνες και αφορούν στη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Η νέα εγκατάσταση θα δημιουργηθεί σε ένα ειδικά σχεδιασμένο για αυτό το σκοπό κτήριο που θα έχει τη δυνατότητα επέκτασης για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Θα εφαρμοστούν οι πιο προηγμένες μέθοδοι παραγωγής, οι οποίες περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και τη συνεργασία ρομπότ με ανθρώπους. Παράλληλα το “Battery Hub” θα περιλαμβάνει ειδικούς χώρους εκπαίδευσης, αλλά και χώρους πειραματικής έρευνας. Αυτή η επιλογή θα επιτρέψει η εγκατάσταση να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στις αλλαγές που θα προκύπτουν στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το ενσωματωμένο τεχνολογικό κέντρο θα είναι αφιερωμένο στον ποιοτικό έλεγχο των εξαρτημάτων που θα αποστέλλονται από τους διάφορους εξωτερικούς προμηθευτές, ενώ τέλος μετά τη συναρμολόγηση ένα ηλεκτρονικό σύστημα με τεχνολογία αιχμής που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Comau, θα χρησιμοποιείται για να ελέγχει την απόδοση των μπαταριών.

Η αρχική επένδυση για την κατασκευή της νέας δομής θα είναι περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά τη δήλωση της FCA ότι η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 θα ξεκινήσει στο Mirafiori το δεύτερο 6μηνο του 2020. Περίπου 1.200 άνθρωποι θα απασχολούνται στην κατασκευή του νέου οχήματος, του οποίου η αρχική παραγωγή θα είναι 80.000 μονάδες/έτος με τη δυνατότητα αυτός ο αριθμός να αυξηθεί στο μέλλον. Παράλληλα μερικές εβδομάδες νωρίτερα η FCA ανακοίνωσε και την παρουσίαση των νέων GranTurismo και GranCabrio, τα οποία θα είναι τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Maserati που επίσης θα κατασκευάζονται στο Τορίνο.

Σήμερα στο συγκρότημα του Τορίνο, το οποίο περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του Mirafiori και του Grugliasco, απασχολούνται περίπου 20.000 άτομα σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Συνολικά η FCA θα επενδύσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2019-2021 στην Ιταλία, παρουσιάζοντας 13 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα και 12 ηλεκτρικές εκδόσεις.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!