NEA

To MX-30 είναι το πρώτο ηλεκτρικό Mazda και έχει κάτι από RX-8!

 Μετά το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το ηλεκτρικό MX-30 που θα έχει αυτονομία στα 200 χιλιόμετρα.

To ΜΧ-30 είναι ένα ηλεκτρικό crossover με μήκος στα 4,395 μέτρα και με τιμή στις περίπου 50.000 ευρώ θα κληθεί να αντιμετωπίσει παρόμοια μοντέλα όπως είναι το Volvo XC40 Recharge. Οπτικά το MX-30 ξεχωρίζει από τη δυναμική του εμφάνιση, την μικρή μάσκα μπροστά, το αλά MX-5 στιλ πίσω και τις πίσω πόρτες που ανοιγοκλείνουν ανάποδα παραπέμποντας στο RX-8.

Οι Ιάπωνες αποκαλούν το σύστημα πρόωσης e-SkyActiv, το οποίο περιλαμβάνει ένα σύγχρονο υγρόψυκτο ηλεκτρικό μοτέρ στον μπροστινό άξονα με εκτιμώμενη ισχύ περίπου στους 145 ίππους. Εντύπωση προκαλεί η σχετικά μικρή χωρητικότητα της μπαταρίας λιθίου ιόντων στις 35,5 kWh (355V).

Οι ιθύνοντες της εταιρίας υποστηρίζουν πως τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας υπερκαλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες, ενώ από την άλλη θα λέγαμε πως υπάρχει μια προσπάθεια συγκράτησης κόστους. Επίσης δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς πως η μέγιστη ισχύς DC φόρτισης είναι μόλις στις 50 kWh με AC φόρτιση στα 6,6 kW.

Κατά τα υπόλοιπα στο εσωτερικό υπάρχει η γνωστή μίνιμαλ και συμπαγής ποιοτική άποψη της Mazda με ψηφιακό πίνακα οργάνων, «χωστή» touch-screen, μία άλλη χαμηλότερα για το σύστημα κλιματισμού. Φυσικά υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης άνεσης και ασφάλειας του οδηγού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!