NEA

To Nissan Ariya είναι ο προπομπός μιας νέας γενιάς ηλεκτρικών SUV

Με το Ariya η Nissan παρουσιάζει το επόμενο στάδιο εξέλιξης του ημιαυτόνομου ProPilot 2.0 το οποίο μαζί με μια ψηφιακή βοηθό θα είναι διαθέσιμο προς τα τέλη του 2020.

Το Ariya που παρουσιάστηκε στο Τόκιο είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο που μας δείχνει την σχεδιαστική γραμμή που θα ακολουθήσει η Nissan στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ετοιμάζει συμπεριλαμβάνοντας και ένα SUV. Από το αμάξωμα ξεχωρίζουν τα τονισμένα φτερά, οι μεγάλοι τροχοί 21 ιντσών, οι πολύ λεπτοί LED προβολείς και η μάσκα που αποτελεί εξέλιξη της μέχρι τώρα V-Motion.

Το μήκος του είναι 4,60 μέτρα και το πλάτος του 1,92 μέτρα. Είναι δηλαδή πιο μικρό και σημαντικά πιο φαρδύ από το X-Trail, ενώ το στοιχείο που το διαφοροποιεί ακόμα περισσότερο είναι το μειωμένο κατά 100 χιλιοστά ύψος του.

Το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το Ariya θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο ειδικά εξελιγμένο για ηλεκτρικά μοντέλα της συμμαχίας διαθέτει χάρη στην αρκετά έντονη κλίση της οροφής ένα στυλ κουπέ, καθώς και δυναμικές αναλογίες. Για το οποίο οι Ιάπωνες δεν αναφέρουν στοιχεία και δεδομένα, πέρα από το ότι υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες. Για να εξασφαλιστεί, πέρα από τη μεγαλύτερη συνδυαστική ισχύς και τις επιδόσεις και η τετρακίνηση.

Η σχεδίαση στο εσωτερικό είναι μίνιμαλ, διαθέτει μία οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ τα μόνο φυσικά κουμπιά που υπάρχουν είναι το περιστροφικό για τον έλεγχο της οθόνης infotainment, του κλιματισμού καθώς και αυτό για την εκκίνηση του συστήματος πρόωσης. Το δάπεδο χάρη στην τοποθέτηση σε αυτό των μπαταριών, διάταξη που όπως δείχνουν τα πράγματα θα καθιερωθεί, είναι τελείως επίπεδο. Κάτι που κολακεύει τους χώρους και την άνεση κα συνολικά διευκολύνει.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!