ΑΓΩΝΕΣ

Grand Prix Μεξικό: Νικητής ο Hamilton χάρη στην έξυπνη τακτική της Mercedes!

Η στρατηγική είχε τον πρώτο λόγο στο Μεξικό με τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή να παίρνει την δέκατη φετινή του νίκη σε ένα Grand Prix με μέτριο ενδιαφέρον. Στο βάθρο ο Vettel και ο Bottas.

Ο αγώνας για τον Max Verstappen είχε στραβώσει από το Σάββατο, αφού παρόλο που πήρε την pole εκκίνησε 4ος μετά από ποινή τριών θέσεων επειδή αγνόησε την κίτρινη σημαία στο ατύχημα του Bottas. Με τον Φινλανδό είχε και συνέχεια αφού στους πρώτους γύρους τον προσπέρασε αλλά σχίζοντας το ελαστικό της Red Bull με αποτέλεσμα το Μεξικό για τον Verstappen να ξεκινήσει από πολύ νωρίς άσχημα κυνηγώντας πλέον ότι καλύτερο για την 10άδα.

Στην εκκίνηση ο Leclerc έφυγε καθαρά με τον Vettel να έχει ένα τζαρτζάρισμα με τον Hamilton, αλλά δίχως συνέπειες. Στη συνέχεια η ατυχία χτύπησε τον Norris που έφυγε από τα pits δίχως να έχει βιδώσει σωστά ο τροχός από την ομάδα της McLaren. Στον 15ο γύρο ο Leclerc μπήκε για ενδιάμεση γόμα για στρατηγική δύο pit-stop. Ο Vettel πέρασε και βρέθηκε από τις δύο Mercedes, ο Hamilton έβαλε σκληρά Pirelli σε στρατηγική ενός pitstop.

Ο Hamilton λέει πως η αλλαγή ελαστικών έγινε πολύ νωρίς αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως να χρειαστεί και άλλο pitstop. Γενικότερα στο Μεξικό και μέχρι τα μέσα του αγώνα η αλλαγή των ελαστικών και το χρονικό σημείο είχε καθοριστικό ρόλο. Πολύ όμορφη μάχη στα μέσα του αγώνα μεταξύ Gasly και Sainz, όταν οι Bottas και Vettel αλλάζουν τα μεσαία τους λάστιχα με σκληρά.

Ο Vettel μπορεί να βγήκε πίσω από τον Hamilton αλλά ο Γερμανός είχε πιο φρέσκα λάστιχα κατά 16 γύρους. Καταστροφικό το pitstop για τον Leclerc όταν κόλλησε το πίσω δεξί μπουλόνι στην αλλαγή ελαστικού χάνοντας πολύτιμο χρόνο και θέσεις.

Μέχρι εκείνο το σημείο πολλά ήταν τα λάθη από τις ομάδες και όπως φάνηκε το υψόμετρο δεν επηρέασε μόνο την απόδοση των κινητήρων. Στον 51ο γύρο ο Norris εγκατέλειψε με την McLaren να είχε μια κακή ημέρα. Ο Vettel ήταν πίσω από τον Hamilton και έπρεπε να τον περάσει για να πάρει τη νίκη. Πίσω από το Γερμανό πίεζε και ο Bottas με τον Leclerc να ακολουθεί και όλοι τους να έχουν και ένα κυκλοφοριακό μπροστά τους από μονοθέσια που τους έριχναν γύρο.

Στους τελευταίους γύρους ο Vettel προσπάθησε να κάνει την επίθεσή του αλλά ο Hamilton είχε κάνει εξαιρετική οδήγηση και είχε διατηρήσει σε καλή κατάσταση τα λάστιχα του. Αυτό ήταν αρκετό για να δει πρώτος την καρό σημαία.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα στο Μεξικό. Το επόμενο Grand Prix είναι στις 3 Νοεμβρίου, στο Όστιν των ΗΠΑ (21:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!