NEA

Η Fiat σχεδιάζει να βγει εκτός της μικρής κατηγορίας στην Ευρώπη

Οι ιθύνοντες της εταιρίας μελετούν να κόψουν το Panda (και ίσως το 500) και να επαναφέρουν το Punto βασισμένο στα μηχανικά μέρη PSA.

Όπως έχουμε γράψει οι επιλογές νέων μικρών και φτηνών αυτοκίνητων θα αρχίσουν να λιγοστεύουν με τον καιρό. Αφενός οι κατασκευαστές δεν έχουν σημαντικό κέρδος από αυτά και αφετέρου θα προτιμήσουν να τα μετασχηματίσουν σε ακριβότερα ηλεκτρικά.

Η Fiat εξετάζει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση με τον CEO της FCA, Mike Manley, να δηλώνει την Automotive News πως η εταιρία του εξετάζει να μεταφέρει τους πελάτες από την μικρότερη κατηγορία (του Panda και του 500) στην αμέσως μεγαλύτερη (του ανύπαρκτου Punto).

«Στο πολύ κοντινό μέλλον θα δείτε να επικεντρωθούμε σε μία κατηγορία με μεγαλύτερο όγκο και υψηλότερο περιθώριο κέρδους και αυτό θα συνεπάγεται την αποχώρησή μας την κατηγορία των minicar», δήλωσε ο Manley σε συνέδριο για τους αναλυτές για τα κέρδη του FCA στο τρίτο τετράμηνο.

Μια εκδοχή είναι το Panda και το 500 να μας αποχαιρετίσουν ως έχουν και να αντικατασταθούν από ένα κοινό ηλεκτρικό μοντέλο. Επίσης, ένα νέο Punto θα μπορούσε να βασιστεί στα μηχανικά μέρη των Peugeot 208/ Opel Corsa (και του επόμενου Citroen C3).

Ο Manley δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα. Τόσο το 500 όσο και το Panda κυριαρχούν στην μικρότερη κατηγορία της Ευρώπης, αλλά πρέπει να αντικατασταθούν. Το τρίθυρο 500 είναι πλέον 12 ετών. Ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2007 με ρετρό στυλ εμπνευσμένο από το αρχικό 500 της Fiat που ξεκίνησε το 1957. Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του 500 μειώθηκαν κατά 9%, στις 100.150 στο πρώτο εξάμηνο. Το Panda της 3ης γενιάς κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2012 και οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 15%, σε 105.534 το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Automotive News Europe.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!