NEA

H BMW X3 xDrive30e είναι plug-in και υβριδική

Η X3 xDrive30e θα κατασκευάζεται από το Δεκέμβριο στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg των ΗΠΑ, μαζί με τις συμβατικές εκδόσεις της X3.

Το παγκόσμιο λανσάρισμα προγραμματίζεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2020. Ουσιαστικά πρόκειται για μια PHEV έκδοση της X3 που συνδυάζει έναν δίλιτρο 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρας 184 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα -ενσωματωμένος στο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic- με ισχύ 109 ίππων. Η συνδυασμένη ισχύς είναι στους 292 ίππους και η ροπή στα 420 Nm.

Η X3 xDrive30e επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,1 δεύτερα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση είναι από 2,4 έως 2,1 λίτρα/ 100 χλμ. με εκπομπές CO2 μεταξύ 54 και 49 γρ/χλμ. Μπορεί να διανύσει έως 55 χιλιόμετρα με καθαρή ηλεκτροκίνηση χάρη σε μία μπαταρία 12,0 kWh κάτω από το πίσω κάθισμα.

Η μπαταρία υψηλής τάσης φορτίζεται σε συμβατικές οικιακές πρίζες με το καλώδιο φόρτισης που περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό. Μία πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες. Με επιτοίχιο φορτιστή (Wallbox) η ίδια διαδικασία φόρτισης ολοκληρώνεται σε περίπου τρεισήμισι ώρες. Η υποδοχή φόρτισης βρίσκεται κάτω από ένα ανεξάρτητο κάλυμμα εμπρός αριστερά.

Στα 450 λίτρα, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών της νέας BMW X3 xDrive30e είναι εφάμιλλη των μοντέλων με συμβατικό κινητήρα. Με την αναδίπλωση του πίσω διαιρούμενου καθίσματος (40 : 20: 40), ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να αυξηθεί στα 1.500 λίτρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!