NEA

Το ντίζελ ανακάμπτει στην γερμανική αγορά

Μπορεί να μην μας αφορά άμεσα αλλά η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης δείχνει μία ένδειξη πως το θέμα με το πετρέλαιο κάπως καταλαγιάζει.

Παρόλο που σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας έχουν ανακοινωθεί απαγορεύσεις τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων επιβατικών στην χώρα αυξήθηκαν κατά 9,6%. Κάτι που οφείλεται και στην εξομάλυνση της παραγωγής ελέω WLTP.

Έτσι, το συνολικό ποσοστό των diesel στην γερμανική αγορά και για το πρώτο ενιάμηνο είναι στο 30,9%. Ένα ποσοστό που είναι παραμένει μεγάλο αν σκεφτεί κανείς πως μέχρι τώρα τα ντίζελ θα έπρεπε να έχουν εξαφανισθεί με τα όσα ακούγονταν.

Τα βενζινοκίνητα είχαν άνοδο κατά 4,5% με συνολικό μερίδιο στο 57,7%. Τα καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα σημείωσαν άνοδο κατά 47% με μερίδιο αγοράς στο 1,7% και δημοφιλέστερο μοντέλο το Tesla Model 3. Τα ηλεκτροϋβριδικά έχουν συνολικό ποσοστό στο 9,3%.

Το σύνολο της γερμανικής αγοράς κινήθηκε στα 284.593 αυτοκίνητα, με τις εταιρικές πωλήσεις να παρουσιάζουν αύξηση 16% και τις ιδιωτικές πωλήσεις αύξηση κατά 6,8%. Κερδισμένοι του Οκτωβρίου ήταν οι Audi, Alfa Romeo, Porsche και Renault ενώ πτώση είχαν οι Dacia και Opel.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!