NEA

Αυτό ήταν το πρώτο Ford GT40 που είχε κατακτήσει το Le Mans του 1966 [vid]

Με αφορμή την χολιγουντιανή παραγωγή Ford v Ferrari το ιστορικό Ford είχε πατήσει την προηγούμενη εβδομάδα στο κόκκινο χαλί και στην διάρκεια της πρεμιέρας της ταινίας στο Λος Άντζελες.

Μια ταινία που στις 14 του μήνα θα ξεκινήσει να προβάλλεται και στις αίθουσες των ελληνικών κινηματογράφων με τίτλο “Κόντρα σε όλα”. Η ταινία περιγράφει πως ο Henry Ford εκνευρίστηκε τόσο πολύ με τον Enzo Ferrari και έδωσε εντολή να κατασκευαστεί το GT40 ώστε να ανατρέψει την κυριαρχία της ιταλικής ομάδας στο Le Mans.

Η Ford ξεκινώντας από το πουθενά κατέκτησε σημαντικές νίκες επί ευρωπαϊκού εδάφους, με πρώτο το Le Mans του 1966 κατατροπώνοντας τις Ferrari. To αυτοκίνητο που έδωσε την πρώτη νίκη στους Αμερικάνους είχε κωδικό P/1046 και είναι αυτό ακριβώς που βλέπεις στην οθόνη σου.

Αμέσως μετά το εν λόγω GT40 αποσύρθηκε και άλλαξε πολλά χέρια μέχρι να φτάσει στον Rob Kauffman, ιδιοκτήτη της εταιρίας RK Motors, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια αφιέρωσε πάνω από 4.000 εργατοώρες και πολλά χρήματα για να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση. Και ήταν έτοιμο για να δώσει το παρόν στην επιστροφή της Ford στο Le Mans το 2016.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!