NEA

PSA-FCA: Δεν θα μπει λουκέτο σε καμία μάρκα!

Η συγχώνευση των δύο μεγάλων ομίλων δημιουργεί την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και πίσω από τις Volkswagen, Toyota, Renault-Nissan-Mitsubishi.

Αυτόματα ένα τόσο μεγάλο σχήμα πυροδότησε διάφορες φήμες σχετικά με το αν μπορούν να διατηρηθούν και τα συνολικά 13 σήματα του ομίλου PSA-FCA. Όπως βλέπετε και στην παραπάνω εικόνα υπάρχουν 4 εταιρίες από τον όμιλο PSA (Citroen, Peugeot, DS Automobiles, Opel) και 9 από τον όμιλο FCA (Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia και Maserati).

Σε συνέντευξή που έδωσε πρόσφατα ο CEO της PSA, o Carlos Tavares, είπε πως στο αρχικό πλάνο προβλέπεται η διατήρηση όλων των σημάτων αφού το καθένα έχει την δική του ιστορία. Ο Tavares λέει πως η ιστορία είναι η βάση για το μέλλον και πως δεν βλέπει κανένα λόγο να μπει λουκέτο σε κάποια από τις υπάρχουσες εταιρίες.

Έτσι και αλλιώς αυτά τα σήματα είναι ισχυρά σε συγκεκριμένες αγορές. Χαρακτηριστικό είναι πως η FCA είναι πολύ δυνατή στην αγορά της Βόρειας Αμερικής με το 66% των συνολικών της εσόδων να προέρχονται από εκεί.

Στον αντίποδα η PSA μπορεί να έχει μόλις 5,7% έσοδα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αλλά στην Ευρώπη πολλά από τα μοντέλα της είναι τα δημοφιλέστερα στην κατηγορία τους, ενώ έχει καλή παρουσία και στην Κίνα. To VW Group διατηρεί 10 σήματα στον κλάδο επιβατικών αυτοκινήτων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!