NEA

Πόσο πιθανή είναι μία Lamborghini Urus Performante;

Αν κρίνουμε από τη ζήτηση και από την πολιτική της εταιρίας σε άλλα μοντέλα της, μάλλον είναι θέμα χρόνου να δούμε μία ισχυρότερη διαμόρφωση της Urus.

Αυτή την άποψη έχει και ο Maurizio Reggiani, τεχνικός διευθυντής της φίρμας, ο οποίος σε σχετική ερώτηση πρόσφατα απάντησε «νομίζω πως θα τη δούμε». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «ξέρετε, στη Lamborghini εδώ και χρόνια, από την εποχή της Gallardo, χαράξαμε αυτή τη στρατηγική. Η Gallardo ήταν η πρώτη και κατόπιν ακολούθησαν οι Aventador και Huracan.

Οι Performante εκδόσεις των μοντέλων της Lamborghini είναι σχεδιασμένες περισσότερο για πίστα, παρότι διατηρούν την άδεια να κινούνται ελεύθερα στους δρόμους. Τώρα αν αυτό φαντάζει κάπως αντιφατικό, για ένα τέτοιο SUV, στο τέλος της ημέρας είναι το χρήμα που κινεί τα πράγματα και όχι απαραίτητα η λογική. Μία Urus Performante θα μπορούσε να φέρει στοιχεία από την εικονιζόμενη πρωτότυπη Urus ST-X.

Χάρη στις φροντίδες των μηχανικών της φίρμας, θα διέθετε επανασχεδιασμένη ανάρτηση και φρένα, αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης, στα οδηγικά modes, στο αεροδυναμικό πακέτο και, φυσικά, στον κινητήρα. Εκεί, το πιο πιθανό είναι να διατηρήσει τον τετράλιτρο V8 των «απλών» εκδόσεων, πουσαρισμένο όμως ώστε να αποδίδει ισχύ μεγαλύτερη από τα σημερινά 650 PS.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button