NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

3D πλέξη Ford, το μέλλον στις ταπετσαρίες [vid]

Με τη βοήθεια τρισδιάστατων «αργαλειών» η Ford φιλοδοξεί να δημιουργήσει καλύτερα καθίσματα και επενδύσεις για τα μελλοντικά της μοντέλα.

Αυτή η φιλοσοφία απαντάται κυρίως σε αθλητικά παπούτσια και ρουχισμό, στα πλαίσια όμως της παραγωγής εσωτερικών αυτοκινήτων, ανοίγει ένα πραγματικά νέο κεφάλαιο. Με την 3D πλέξη, μπορεί όχι μόνο να δημιουργήσει καθίσματα χωρίς ραφές αλλά πρακτικά να φέρει τα πάντα στα μέτρα και τις απαιτήσεις του πελάτη, όπως ακριβώς αυτός θα έραβε ένα κοστούμι σε ράφτη.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης σύγχρονων υλικών που είναι πιο διαπνέοντα το καλοκαίρι, μπορούν να εξασφαλίζουν built-in συνδεσιμότητα, να φορτίζουν τα κινητά τηλέφωνα, ακόμα και να θερμαίνονται ή να παρακολουθούν μέσω αισθητήρων την υγεία του οδηγού!

Η Anais Castinel, interior designer στην Ford Ευρώπης δήλωσε σχετικά, «Το 3D πλέξιμο προσφέρει ενδιαφέρουσες δυνατότητες που ωθούν τα όρια του σχεδιασμού και κάνουν τα ταξίδια πιο άνετα και βολικά για τον οδηγό και τους επιβάτες».

Η όλη διαδικασία, μάλιστα, περιορίζει τα βήματα κατασκευής και τα απορρίμματα, ενώ εξαλείφει τα προβλήματα που υπάρχουν όταν επιχειρείται ραφή σε υλικά διαφορετικής σύνθεσης και αντοχής.

Οι τρισδιάστατες αυτές επενδύσεις μπορούν να αγκαλιάζουν ταμπλό, πόρτες καθώς και καθίσματα, με μεγαλύτερη ακρίβεια από ότι οι συμβατικές μέθοδοι κατασκευής. Παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης του εσωτερικού, στα ιδιαίτερα γούστα του κάθε χρήστη.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button