NEA

To γιαπωνέζικο Aspark Owl έχει πάνω από 2.000 άλογα και 0-100 κάτω από τα 2 δεύτερα!

Το Aspark Owl είναι έτοιμο μετά από πολύχρονη εξέλιξη και έχει ως στόχο να αναδειχθεί το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 μονάδες με την κάθε μία να κοστίζει 2,9 εκατομμύρια ευρώ. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να παραδίδονται στους πελάτες τους από τα τέλη του 2020 με αρκετά από αυτά να κατευθύνονται προς τα Εμιράτα.

Το made in Japan ηλεκτρικό hypercar εφοδιάζεται με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία αποδίδουν συνολικά 2.014 άλογα και 2.000 Nm ροπής. Κάπως έτσι η επιτάχυνση για τα 0-96 χλμ./ώρα είναι στα 1,69 δευτερόλεπτα, για τα 0-300 χλμ./ώρα απαιτούνται 10,6, ενώ η τελική φτάνει τα 300 χλμ./ώρα!

Όλα αυτά με μία πολύ μικρή μπαταρία 64 kWh (σύντομα θα υπάρξει και μεγαλύτερη) και τα 450 χιλιόμετρα αυτονομίας που δίνουν οι Ιάπωνες προφανώς και είναι με πολύ χαλαρούς ρυθμούς.

Η ηλεκτρικά ελεγχόμενη ανάρτηση έχει διπλά ψαλίδια με δυνατότητα μεταβολής απόστασης από το έδαφος σε εύρος από 80 (το χαμηλότερο) έως 160 χιλιοστά. Τα φρένα είναι κεραμικά με 10-πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4-πίστονες πίσω.

Το Owl βασίζεται σε ένα μονοκόκ -από ανθρακονήματα CFRP- πλαίσιο με το τελευταίο να ζυγίζει μόλις 120 κιλά. Το επίσης κάρμπον αμάξωμα του Owl (έχει ένα χαλύβδινο πλαίσιο στην οροφή για έξτρα δυσκαμψία) δεν ξεπερνά σε ύψος το ένα μέτρο (είναι μόλις 99 εκατοστά).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!