ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Continental «Συμβάλλει ασφαλώς» στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Αρωγός στις ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η Continental διοργανώνει μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Τη σημασία της εταιρικής ευθύνης για την ανάπτυξη  και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών στην Ελλάδα, προωθεί η εταιρεία ελαστικών Continental, μέσω των δράσεων του προγράμματος «Συμβάλλω ασφαλώς». Από το 2012, η Continental στηρίζει αδιάλειπτα το «Χαμόγελο του Παιδιού», καλύπτοντας, απολύτως δωρεάν, τις ανάγκες όλων των οχημάτων του Οργανισμού (επιβατικά, ασθενοφόρα, μικρά λεωφορεία, βαν) σε ελαστικά, ώστε τα παιδιά και οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν ασφαλείς μεταφορές, κατά τις μετακινήσεις τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, η Continental – EMA A.E. διοργάνωσε ημερίδα μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής, για 20 παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού», ηλικίας 7-14 ετών, που ζουν σε σπίτια του Οργανισμού στην Αττική. Η εκπαίδευση έγινε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, “Jumicar”, στη Νέα Μάκρη Αττικής. Τα παιδιά υποδέχθηκε το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό του πάρκου, τα οποία αφού έλαβαν μια ολοκληρωμένη θεωρητική ενημέρωση σε σήματα και βασικούς  κανόνες του Κ.Ο.Κ, συμμετείχαν, φορώντας πάντα κράνη και ζώνες ασφαλείας, σε μια προσομοίωση πραγματικής οδήγησης μικρών βενζινοκίνητων  αυτοκινήτων, σε συνθήκες οδικής κυκλοφορίας πόλης, τηρώντας όλους τους απαραίτητους  κανόνες. Η διαδρομή που τα παιδιά οδήγησαν ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς αποτελείται από κυκλοφοριακούς κόμβους 4 διασταυρώσεων, με 29 φωτεινούς σηματοδότες και φυλασσόμενη διάβαση τρένου! Η ημέρα έκλεισε με ενθουσιασμό και παιχνίδια στα γήπεδα του πάρκου, καθώς και προσφορά γεύματος και δώρων στα παιδιά.

Ο Δ/ντής Marketing  της ΕΜΑ Α.Ε., κ. Νίκος Φωκάς δήλωσε στο τέλος της εκδήλωσης: «Αφοσιωμένη στη διάθεση καινοτόμων προϊόντων, η Continental επενδύει στις αξίες της ασφαλούς αυτοκίνησης και της ευρύτερης κοινωνικής προσφοράς, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Σήμερα, με μεγάλη χαρά, υποδεχθήκαμε τα παιδιά του Χαμόγελου για να διασκεδάσουμε αλλά και για να ξεκινήσουμε, από μικρή ηλικία, να μαθαίνουμε, βιωματικά και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες, τη σημασία της σωστής  συμπεριφοράς στο τιμόνι του αυτοκινήτου αλλά και της ιδανικής χρήσης των δρόμων από άλλη θέση, όπως αυτή του πεζού, του μοτοσυκλετιστή ή του ποδηλάτη.  Μόνο έτσι, κατά την ενηλικίωση τους, τα παιδιά θα γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί-πολίτες και θα συμβάλλουν στη εξάλειψη της μάστιγας των οδικών ατυχημάτων. Στην Continental EMA A.E. δεσμευόμαστε ότι η σημερινή μας πρωτοβουλία θα έχει συνέχεια».

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button