ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Pirelli: Η 5η μπουτίκ ελαστικών P Zero World άνοιξε στη Μελβούρνη

Μετά το Λος Άντζελες το 2016, το Μόναχο το 2017, το Μονακό το 2018, και το Ντουμπάι στις αρχές του 2019, η Μελβούρνη της Αυστραλίας υποδέχτηκε το τελευταίο κατάστημα – ναυαρχίδα της Pirelli. Η φιλοσοφία P Zero World– ένα ισχυρό σύμβολο της θέσης της μάρκας Pirelli και της στρατηγικής λιανικής της εταιρείας – ολοκληρώνει τώρα την παγκόσμια περιοδεία της με τα εγκαίνια ενός ακόμα καταστήματος σε μία νέα ήπειρο.

Η φιλοσοφία P Zero World συνοψίζεται άριστα στην ονομασία ‘μπουτίκ ελαστικών’: ένα κατάστημα όπου οι πελάτες μπορούν να βρουν τα πιο αποκλειστικά προϊόντα Pirelli και ειδικές υπηρεσίες που προορίζονται για ιδιοκτήτες πολυτελών και σπορ οχημάτων. Τα παγκόσμια καταστήματα P Zero World είναι τα μοναδικά σημεία όπου οι πελάτες μπορούν να ανακαλύψουν ολόκληρη τη γκάμα ελαστικών Pirelli, όπως το P Zero Trofeo R – το ισχυρότερο ελαστικό υψηλών επιδόσεων με έγκριση τύπου για το δρόμο – καθώς και τη συλλογή Pirelli Collezione: ελαστικά για classic αυτοκίνητα που συνδυάζουν κλασική εμφάνιση με σύγχρονη τεχνολογία.

Όμως σε ένα κατάστημα P Zero World δεν υπάρχουν μόνον ελαστικά αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις αυτές διατίθενται ελαστικά για μοτοσικλέτες και ποδήλατα (Velo), καθώς και αξεσουάρ Pirelli Design, που αποτελούν προϊόντα συνεργασίας με κάποιες από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες παγκοσμίως, όπως Montblanc, MV Agusta, Puma, Roger Dubuis και Tecnorib. Η περιποίηση αυτοκινήτων και τα οχήματα δωρεάν μετακίνησης είναι ανάμεσα στις αποκλειστικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πελάτες του P Zero World, αλλά δεν είναι οι μόνες: ένας ‘Τεχνικός πίστας’ της Pirelli είναι στη διάθεση του κοινού: πρόκειται για ένα τεχνικό σύμβουλο που παρέχει τις γνώσεις του ως προς το ιδανικό σετάρισμα κάθε αυτοκινήτου, για χρήση στο δρόμο ή την πίστα.

Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τα πρότυπα τελειότητας που απαιτούν οι παγκοσμίου κύρους κατασκευαστές πολυτελών  αυτοκινήτων: ένας τομέας στον οποίο η Pirelli είναι ηγέτης της αγοράς με πάνω από το 50% των αυτοκινήτων να εφοδιάζεται με τα Ιταλικά ελαστικά ως εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ). Ενώ πάνω από το ένα στα δύο supercars εφοδιάζεται με ελαστικά Pirelli, η εταιρία κατέχει υψηλή θέση και στην αγορά premium οχημάτων, όπου η Ιταλική φίρμα έχει μερίδιο πάνω από 20% στο σύνολο των προϊόντων ΟΕ, υπογραμμίζοντας την πρωτοκαθεδρία της στη κορυφή του πυλώνα της αυτοκίνησης.

Το P Zero World στη Μελβούρνη δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Mag Wheel Tyre και καλύπτει μία επιφάνεια άνω των 1.200 τετραγωνικών μέτρων με πέντε ράμπες εξυπηρέτησης, ενώ βρίσκεται απέναντι από το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης. Η εταιρεία Mag Wheel Tyre είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 2000 και συνεργάζεται με τη Pirelli εδώ και αρκετά χρόνια, παρέχοντας εργασίες σέρβις σε περίπου 40 αυτοκίνητα την ημέρα. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, ένας μεγάλος αριθμός των ελαστικών που πωλούνται στο κατάστημα έχουν διάσταση 18” ή μεγαλύτερη, σύμφωνα με τη στρατηγική προϊόντων υψηλής αξίας της Pirelli.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ;

Η πολιτεία της Βικτώριας, με πρωτεύουσα τη Μελβούρνη, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό ταξινομήσεων οχημάτων στην Αυστραλία στην κατηγορία prestige. Ένα στα τρία supercars που πωλούνται στην Αυστραλία ταξινομείται στη Βικτώρια. Από την αρχή του 2019, περισσότερα από 5.000 καινούργια αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας ταξινομήθηκαν στην Αυστραλία, όπου αυτή τη στιγμή πάνω από 50.000 πολυτελή αυτοκίνητα (prestige cars) κυκλοφορούν στο δρόμο, με μέσο όρο αύξησης σε αυτό το τμήμα της αγοράς έως 8% συγκριτικά με το αντίστοιχο 6% της premium κατηγορίας και ενός ποσοστού +3% στις υπόλοιπες πωλήσεις αυτοκινήτων της χώρας.

Η Μελβούρνη είναι επίσης μία χώρα στην οποία κατοικεί το 36% και πλέον των Ιταλών της Αυστραλίας, που σημαίνει ότι η Ιταλική κοινότητα της Βικτώριας είναι η μεγαλύτερη στη χώρα. Ειδικότερα, η περιοχή Preston, όπου άνοιξε η πέμπτη μπουτίκ P Zero World, θεωρείται βάσει κριτικών αξιολόγησης ότι έχει το καλύτερο ιταλικό φαγητό σε όλη τη Μελβούρνη. Με τον ερχομό του P Zero World, η Pirelli φέρνει μία ακόμα γεύση από Ιταλία στην περιοχή, παρέχοντας υπηρεσίες σέρβις στα καλύτερα αυτοκίνητα του πλανήτη.

Επίσης, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας θα διεξαχθεί ο αγώνας του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού θεσμού 2021 America’s Cup – στο πλαίσιο το οποίου θα αγωνιστεί η ομάδα Luna Rossa Prada Pirelli, με skipper τον Αυστραλό James Spithill.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ P ZERO WORLD

Της τελετής των εγκαινίων προηγήθηκε μία παρέλαση υπεραυτοκινήτων, στην οποία συμμετείχαν μοντέλα Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Bentley, και Maserati διασχίζοντας τους δρόμους του Albert Park: που μία φορά το χρόνο μεταμορφώνεται σε τόπο διεξαγωγής του Αυστραλιανού Grand Prix. Η Pirelli είναι επίσης αποκλειστικός προμηθευτής της υψηλότερης βαθμίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2011, έχοντας στο ενεργητικό της μία αγωνιστική εμπειρία άνω των 110 χρόνων.

Πέραν αυτού, με τη συνεργασία της Lamborghini, η Pirelli οργάνωσε επίσης έναν ερασιτεχνικό αγώνα (track day) στο Phillip Island την ίδια μέρα. Τα υψηλών επιδόσεων μοντέλα Aventador S και Huracàn Evo βγήκαν στη πίστα φορώντας ελαστικά P Zero, ενώ η Urus έκανε επίδειξη των ικανοτήτων της σε μία πίστα off-road, υπογραμμίζοντας την ποιότητα και ποικιλία της γκάμας Pirelli.

Στην πραγματικότητα, η Pirelli δημιούργησε τέσσερα διαφορετικά ελαστικά για την Urus, όλα με ειδικές σημάνσεις στο προφίλ που υποδηλώνουν ότι είναι ειδικά κατασκευασμένα για τη Lamborghini. Τα P Zero και P Zero Corsa προορίζονται για οδηγούς που χρησιμοποιούν την Urus κυρίως σε συνθήκες δρόμου, ενώ δύο διαφορετικά ελαστικά Scorpion – Winter και All Season (με μία ειδική έκδοση All Terrain) – είναι κατάλληλα για τους λάτρεις της off-road οδήγησης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button