NEA

Η Aston Martin DBX είναι το πιο όμορφο SUV

Αυτό διατείνονται οι ιθύνοντες της εταιρίας που παρουσίασαν επίσημα το πρώτο τους SUV.

Και δεν θα διαφωνήσουμε καθόλου αφού η DBX έχει υιοθετήσει αυτό το ελκυστικό στιλ των «μικρότερων σε όγκο μοντέλων της με την χαρακτηριστική μάσκα και το πολύ όμορφο πίσω ανάγλυφο εμπνευσμένο από την Vantage.

Το εσωτερικό είναι ντυμένο φουλ στο δέρμα και ξεχωρίζει η αλά Aston Martin σχεδίαση με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ και οθόνη αφής 10,25’’. Εντύπωση προκαλεί η «κούφια» κεντρική κονσόλα όταν ενδεικτικό της ευρυχωρίας της DBX αποτελούν τα 632 λίτρα του πορτμπαγκάζ.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός V8 twin-turbo των 4,0 λίτρων προέλευσης Mercedes-AMG. Η απόδοσή του είναι στα 550 άλογα και η ροπή στα 700 Nm και είναι το ίδιο μοτέρ που τοποθετείται στις Vantage και DB11 V8. Σχετικά με τις επιδόσεις τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 4,5 δευτερόλεπτα με την τελική να φτάνει τα 291 χλμ./ώρα!

Την ισχύ μεταφέρει ένα αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων (με μετατροπέα ροπής) στους τέσσερις τροχούς με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κεντρικό διαφορικό και στους άξονες με το πίσω να είναι περιορισμένης ολίσθησης («ηλεκτρονικό» μπλοκέ). Η DBX ζυγίζει 2.245 κιλά, διαθέτει στάνταρ αερανάρτηση «τριπλού όγκου» με δυνατότητα μεταβολής απόστασης από το έδαφος -45 χλστ. ή +50 χλστ. από το κανονικό της ύψος, καθώς και 48βολτες ενεργητικές αντιστρεπτικές.

H τιμή εκκίνησης της DBX, του πρώτου SUV της Aston Martin, στην Γερμανία διαμορφώνεται στις 193.500 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!