NEA

To Toyota RAV4 Plug-in Hybrid έχει 306 ίππους και 60+ χιλιόμετρα ηλεκτρικής κίνησης

Η νέα έκδοση του RAV4 που μπαίνει και στην πρίζα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και πολύ χαμηλότερες εκπομπές ρύπων από την απλή Hybrid έκδοση.

To RAV4 της Toyota αποκτά μια νέα PHEV έκδοση (η πρώτη ήταν με το Prius) η οποία από το ερχόμενο καλοκαίρι θα πλαισιώσει την συμβατική δίλιτρη και την υβριδική των 2,5 λίτρων. Ουσιαστικά η PHEV έκδοση που παρουσιάστηκε στο Λος Άντζελες (το κόκκινο RAV4 Plug-in Hybrid στις παρακάτω φωτογραφίες είναι αμερικανικών προδιαγραφών) διατηρεί το ίδιο μοτέρ αλλά ισχυρότερη ηλεκτρική διάταξη.

Συγκεκριμένα, ο τετρακύλινδρος βενζίνης Hybrid Dynamic Force έχει βελτιωθεί σε ισχύ και αποδίδει 178 ίππους και 228 Nm ροπής. Ισχυρότεροι είναι και οι ηλεκτροκινητήρες (μπροστά και πίσω, η Toyota δεν λέει κάτι για την ισχύ τους, μήτε κάτι για την μπαταρία) ώστε η συνδυαστική ισχύς να διαμορφώνεται στους 306 ίππους.

Μια ισχύς που είναι αρκετή ώστε να ωθεί το RAV4 PHEV από στάση και στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα. Από την άλλη, η μεγαλύτερη μπαταρία (εκτιμώ περίπου στις 10-12 kWh) προσφέρει καθαρή ηλεκτρική κίνηση για περίπου έως 60 χιλιόμετρα. Κάπως έτσι διαμορφώνεται και η πολύ χαμηλή εκπομπή CO2 στα 30 γρ./χλμ.

Η Toyota αναφέρει πως η απόσταση που μπορεί το RAV4 PHEV να καλύψει με μηδενικούς ρύπους είναι η μεγαλύτερη από τα ανταγωνιστικά SUV που έχουν δυνατότητα έως 50 χλμ. Φυσικά η τιμή πώλησης θα είναι ανάλογα αυξημένη από το απλό υβριδικό RAV4 με μία πρώτη εκτίμηση περίπου στις 50.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!