NEA

Επίσημα το Audi RS Q8 με τελική ίδια με την Lamborghini Urus

Πρεμιέρα στο Λος Άντζελες για το ισχυρότερο SUV που έχει κατασκευάσει ποτέ η γερμανική εταιρία.

Μην σας ξεγελά η πράσινη βαφή. Με τον V8 TFSI των 4,0 λίτρων κάτω από το καπό του το RS Q8 έχει για πλάκα τα 0-100 χλμ./ώρα τα οποία τα πιάνει σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Όσο για τα 0-200 χλμ./ώρα η διαδικασία δεν βαστά πάνω από 13,7 δλ. με την τελική να φτάνει δίχως τον κόφτη τα 305 χλμ./ώρα.

Υπαίτιοι για τις επιδόσεις είναι τόσο η ισχύς των 600 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. όσο και η ροπή των 800 Nm στις 2.200-4.500 σ.α.λ. Όπως και το RS6 Avant έτσι και εδώ το μοτέρ έχει 48-βολτο mild hybrid σύστημα.

Το 8άρι Tiptronic περνά την ροπή και στους δύο άξονες με κατανομή (σε νορμάλ συνθήκες 60/40) έως 70% στους μπροστινούς και έως 85% στους πίσω. Η αερανάρτηση προσφέρει εύρος μεταβολής της απόστασης από το έδαφος κατά 90 χιλιοστά. Προαιρετικά υπάρχουν κεραμικά δισκόφρενα 440×370 χλστ.

Υπενθυμίζεται πως το Audi RS Q8 κατέχει για την ώρα το ρεκόρ του ταχύτερου SUV στο Nürburgring. Στην Γερμανία η τιμή του μοντέλου ξεκινά από τις 127.000 ευρώ. Όσο για εδώ, ποιον πραγματικά ενδιαφέρει;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!