NEA

H νέα Corvette C8 ZR1 θα είναι υβριδική με 900 άλογα!

H νέα και για πρώτη φορά κεντρομήχανη Corvette C8 είναι ότι πιο δυναμικό έχει να επιδείξει φέτος η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία. Με το βλέμμα στραμμένο στην ZR1 που θα παρουσιαστεί

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες θέλουν την top εκδοχή της Corvette να έχει κάτω από το καπό της έναν V8 κινητήρα με twin-turbo, υβριδικό σύστημα και χωρητικότητα κάπου ανάμεσα στα 4,2-5,5 λίτρα. Η συνολική ισχύς θα φτάνει τους 900 ίππους και πιθανότατα το μοτέρ θα προέρχεται από την αγωνιστική C8.R (και όχι ο 4.2 της Cadillac CT6-V).

Ο συνδυασμός με υβριδική τεχνολογία θα διασφαλίζει όχι μόνο χαμηλότερη κατανάλωση ή εκπομπή ρύπων, αλλά και ενισχυμένες επιδόσεις. Σχετικά με την διάταξη θα υιοθετηθεί η επιλογή της παράλληλης τοποθέτησης του ηλεκτροκινητήρα ανάμεσα στον V8 και στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Φήμες, αλλά δίχως βάση, κάνουν λόγο για δύο μικρά ηλεκτρικά μοτέρ στον εμπρός ελεύθερο άξονα βελτιώνοντας τα οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου με μία «πισωκίνητη» τετρακίνηση. Όπως συνηθίζεται σε αρκετά από τα τελευταίας κοπής hypercars. Και αν ισχύσει αυτό, τότε η ZR1 θα είναι η πρώτη τετρακίνητη Corvette.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!