ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα έξυπνα εργοστάσια της Nissan [vid]

Με ένα μικρό video η Nissan μας παρουσιάζει τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί στις γραμμές παραγωγής των αυτοκινήτων της.

Ήδη έχει περάσει ένας αιώνας από την ίδρυση της πρώτης γραμμής παραγωγής του Henry Ford. Με την βοήθεια, ωστόσο, της τεχνολογίας, η απόσταση από το τότε στο σήμερα μοιάζει αστρικά μεγάλη. Η διαρκής ανάγκη για μείωση των χρόνων παραγωγής, των ενεργειακών απαιτήσεων, των αποβλήτων, αλλά και μίας σειράς άλλων παραγόντων όπως η αειφορία, η ασφάλεια των εργαζομένων και η εξασφάλιση ενός σταθερά ποιοτικού αποτελέσματος έχει οδηγήσει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να στραφούν στη ρομποτική.

Με το video αυτό η Nissan μας δείχνει μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα σύγχρονα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων της. Δεν παραλείπει μάλιστα να αναφέρει ότι όσο εξελίσσονται τα αυτοκίνητα, η διαδικασία σχεδιασμού και συναρμογής γίνεται ολοένα και πιο σύνθετη. Επενδύοντας σημαντικά ποσά σε νέες τεχνολογίες παραγωγής και αναβαθμίζοντας τεχνολογικά τις εγκαταστάσεις που διαθέτει ανά τον πλανήτη, μπορεί να εγγυηθεί ότι τα «έξυπνα» εργοστάσιά της θα αποτελούν πρότυπα για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!