NEA

Στα 100 χλμ./ώρα το όριο ταχύτητας στην Ολλανδία

Το νέο όριο μέγιστης ταχύτητας θα ισχύσει από το 2020 και το τωρινό των 130 χλμ./ώρα θα είναι ελεύθερο από τις 19:00 το απόγευμα μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης.

Ουσιαστικά το όριο ταχύτητας των 100 χλμ./ώρα στους Ολλανδικούς δρόμους θα ισχύει την ημέρα, ενώ τις βραδινές ώρες που το κυκλοφοριακό χαλαρώνει θα επανέρχεται το όριο των 100 χλμ./ώρα. Το οποίο θα είναι από του χρόνου το χαμηλότερο στην Ευρώπη, μαζί με το ίδιο όριο που ισχύει στην Κύπρο.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την απόφαση ως μέρος ενός σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση της εκπομπής ρυπογόνων αερίων και ειδικότερα των εκπομπών του διοξειδίου του αζώτου. Μάλιστα, στην 5η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ έχουν παγώσει μεγάλα κατασκευαστικά έργα οδικών αρτηριών και αεροδρομίων. Ο λόγος έχει να κάνει με την απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου που έκρινε ότι η μέχρι σήμερα κυβερνητική πολιτική δεν σέβεται τους κανόνες της ΕΕ.

Μάλιστα το σχέδιο δράσης έχει προκαλέσει την οργή χιλιάδων αγροτών που έχουν βγει με τα τρακτέρ στους δρόμους, αφού προβλέπει διάφορους περιορισμούς κίνησης και χρήσης στις μεθόδους εργασίας στον αγροτικό τομέα. Με τα νέα όρια ταχύτητας η κυβέρνηση θέλει να δείξει στους αγρότες πως η μείωση των ρύπων αφορά όλους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!