NEA

Η ηλεκτροκίνηση στέλνει στο ταμείο ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους

Η νέα τάξη πραγμάτων που έρχεται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχει ως συνέπεια να απολυθούν περισσότεροι από 80.000 εργαζόμενοι και μαζικές απολύσεις μέσα στην επόμενη τριετία.

Αναμενόμενες και προβλεπόμενες είναι οι παρενέργειες και οι αρνητικές συνέπειες της ηλεκτροκίνησης με τις Daimler και Audi να έχουν ήδη ανακοινώσει συνολικά την περικοπή 20.000 θέσεων. Οι επενδύσεις σε εργοστασιακό εξοπλισμό, οι αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων, τα κόστη εξέλιξης κ.α. έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση του εργατικού δυναμικού. Και όλα αυτά εν όψει και των προστίμων ελέω των αυστηρότερων ορίων CO2 από την ΕΕ.

Εκτός από την Γερμανία στον χορό των απολύσεων έχει μπει και η Κίνα, που έχει ήδη το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό και της οποίας η αγορά παρουσιάζει συνεχόμενη πτώση. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στην Ιαπωνία, με 12.500 θέσεις εργασίας να κόβονται μέσα στα επόμενα χρόνια. Επίσης προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι προμηθευτές εξαρτημάτων αφού η παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν απαιτεί τόσο προσωπικό όσο είχαν τα σημερινά αυτοκίνητα.

Οι Γερμανοί προβλέπουν ότι η παραγωγή θα συνεχίσει την πτωτική τάση και μέσα στην επόμενη χρονιά, υπολογίζοντας περίπου στα 78,9 εκατομμύρια μονάδες. Η παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών για φέτος θα αγγίξει τα 88,8 εκατομμύρια μονάδες, περίπου 6% κάτω από την περσινή χρονιά. Και όπως συμβαίνει σε κάθε επιχείρηση τις οικονομικές απώλειες τις πληρώνει πάντοτε ο εργαζόμενος κοσμάκης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!