NEA

To νέο Toyota MR2 θα είναι κεντρομήχανο, αλλά ηλεκτρικό!

Στην μετά-Supra εποχή οι Ιάπωνες φαίνεται πως έχουν πάρει φόρα και σκοπεύουν να ενισχύσουν το σπορ προφίλ τους και με ένα MR2!

Λίγο πριν την πρεμιέρα του καυτού Yaris GR4 οι φήμες γύρω από τα σπορ μοντέλα της Toyota εντείνονται και πάλι. Ο υπεύθυνος μηχανικός Tetsuya Tada για την εξέλιξη της Supra έχει δηλώσει εδώ και καιρό πως θα ήθελε να δει να επιστρέφουν στους δρόμους μοντέλα όπως η Supra και η Celica. Τους τελευταίους μήνες οι φήμες για την παραγωγή ενός MR2 με ηλεκτροκινητήρα στο κέντρο εντείνονται σε τέτοιο βαθμό που αναφέρουν πως η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει σε 3-4 χρόνια από σήμερα.

Πάντως, η Toyota είχε κάνει ένα tweet πριν από μήνες αναφέροντας πως στο μέλλον θα παρουσιάσει νέες υψηλών επιδόσεων εκδόσεις όλων των μοντέλων της. Μάλιστα, για την παραγωγή του μοντέλου η Toyota θα μπορούσε να συνεργαστεί με μία άλλη εταιρία (όπως με την Subaru για το GT86 ή την BMW για την Supra) με τον Tada να προτιμά την Porsche!

Από την στιγμή που το GT86 πήρε το πράσινο φως για την παραγωγή η πιθανότητα να δούμε μια νέα Celica λιγοστεύει. Το σενάριο ενός hyper μοντέλου, όπως μας είχε δώσει μια γεύση το GR Super Sport, είναι εφικτό και παρά τις δυσκολίες της Mercedes-AMG με την One ή της Aston Martin με την Valkyrie.

Και αυτό επειδή η Toyota θα συμμετάσχει στη νεοσύστατα κατηγορία LMH (που αντικαθιστά την LMP1) στην οποία μπορεί να μπει ένας κατασκευαστής αφού από το ντεμπούτο του αγωνιστικού κατασκευάσει τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!