NEA

Δείτε πως κλέβουν τους καταλύτες για τα πολύτιμα μέταλλά τους [vid]

Το φαινόμενο έχει πάρει πολύ μεγάλη διάσταση ειδικά στην Βρετανία όπου κυκλοφορούν τα περισσότερα υβριδικά Toyota.

Συνήθως στα υβριδικά αυτοκίνητα οι συγκεντρώσεις των πολύτιμων μετάλλων (πλατίνα, παλλάδιο και ρόδιο) στους καταλυτικούς μετατροπείς είναι μεγαλύτερες και για αυτό οι κλέφτες τους έχουν μεγαλύτερη αδυναμία. Φυσικά οι κλέφτες βάζουν στο μάτι τα SUV και τα βαν.

Πάντως στην Βρετανία οι κάτοχοι των υβριδικών Toyota φοβούνται τόσο πολύ μην τυχόν και πέσουν θύματα και μερικοί προτιμούν ακόμη και να τα πουλήσουν, σύμφωνα με την Daily Mail. Ένας Βρετανός κάτοχος Prius δήλωσε πως έπεσε θύμα δύο φορές μέσα σε ένα μήνα και του κόστισε πάνω από 1.100 λίρες.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως σε μερικά λεπτά της ώρας ένας κλέφτης αφαίρεσε τον καταλύτη από ένα προηγούμενης γενιάς Prius. Ένας τέτοιος καταλύτης έχει καινούργιος περίπου 1.000 λίρες. Στην μαύρη αγορά πωλείται για περίπου 200 λίρες, κάτι που αντιστοιχεί σε ένα καλό μεροκάματο για τα λαμόγια. Στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς στο Λονδίνο είχαν καταγγελθεί περίπου 3.000 κλοπές καταλυτών που είχαν ως συνέπεια 215 συλλήψεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!