NEA

To αγροτικό Ford F-150 γίνεται και ηλεκτρικό με το ίδιο πλαίσιο «σκάλας»

Εδώ και δεκαετίες το ημιφορτηγό F-150 είναι το απόλυτο best seller στις ΗΠA και φυσικά η Ford θέλει να το διατηρήσει στην κορυφαία θέση των charts των πωλήσεων.

Έτσι μιας και τα ηλεκτρικά αγροτικά στο άμεσο μέλλον θα αυξάνονται και θα πληθαίνουν θα παρουσιάσει και μια αποκλειστικά ηλεκτρική έκδοση του F-150. Η οποία φυσικά θα εξακολουθεί να βασίζεται σε ένα πλαίσιο τύπο σκάλας, με τις μπαταρίες να είναι τοποθετημένες μεταξύ των αξόνων και παράλληλα ως προς αυτούς.

Εννοείται πως όσο πιο μεγάλο το μεταξόνιο τόσο περισσότερες συστοιχίες μπαταριών μπορούν να τοποθετηθούν, ενώ μεταξύ τους θα υπάρχουν εγκάρσιες ενισχύσεις για αύξηση της ακαμψίας. Παράλληλα θα υπάρχει και κάλυμμα στο κάτω μέρος για προστασία τους στην κίνηση πέρα από την άσφαλτο.

Σε κάθε άξονα μπορεί να αντιστοιχεί ένας ηλεκτροκινητήρας και από  τη στιγμή που τα ηλεκτρονικά ελέγχου συνδυάζονται με τον εμπρός ο πίσω κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει μόνο στις τετρακίνητες εκδόσεις.

Μέχρι στιγμής η Ford δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία ούτε για την απόδοσης του συστήματος πρόωσης ούτε για τη μπαταρία. Το μόνο που είναι γνωστό είναι πως το πρωτότυπο τράβηξε σιδηροδρομικά βαγόνια συνολικού βάρους 454 τόνων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!