NEA

H Cupra δεν θα κατασκευάσει σύντομα σπορ μοντέλο

Ο CEO της εταιρίας, Luca de Meo ήταν κατηγορηματικός, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αγγλικό περιοδικό.

«Δεν μπορώ να επενδύσω μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια για κάτι που θα πουλά 15.000 αυτοκίνητα με ζημία, μόνο και μόνο για να λέμε ότι έχουμε ένα σπορ αυτοκίνητο. Όταν θα έχω κάποιους πόρους, μπορώ να σας πω ότι έχουμε πολλή δημιουργικότητα, αυτή όμως τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν αποτελεί προτεραιότητα. Η Seat πουλάει 500.000 αυτοκίνητα ετησίως. Δεν έχω την πολυτέλεια να κάνω τέτοια πράγματα, παρότι θα μου άρεσε».

Αφορμή για αυτή τη δήλωση στάθηκε, όπως προείπαμε, η συγκεκριμένη συνέντευξη. Αμιγώς σπορ μοντέλα, όπως και roadster ή cabrio, απλά, δεν μπορούν και δεν πρόκειται να ενταχθούν στα άμεσα πλάνα της εταιρίας. Αντιθέτως, η στρατηγική που χαράσσει ο CEO των Cupra και Seat στοχεύει στην ανάπτυξη γρήγορων προτάσεων, πρωτίστως στην εμπορική αγορά των SUV. Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που αποσχίστηκε η Cupra ως ξεχωριστή εταιρία, έχει παρουσιάσει συνολικά 3 μοντέλα, όλα τους SUV. Μιλάμε για το Cupra Ateca, καθώς και τα πρωτότυπα Formentor και Tavascan, τα οποία λογικά θα τα δούμε ως μοντέλα παραγωγής, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Παρόλα αυτά, ο Luca de Meo τονίζει ότι δεν ξεχνά την βάση, επάνω στην οποία ξεκίνησαν όλα. Η Cupra θα πρέπει να είναι μία εταιρία που ασχολείται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτό, βεβαίως, με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί η ίδια να χρηματοδοτεί το πάθος της και να μην περιμένει έσοδα από αλλού.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!