NEA

LE MANS 1955 – Deadly competition [vid]

Ένα υπέροχο animation μικρού μήκους, με θέμα το Le Mans του 1955, διεκδικεί το φετινό Oscar στην κατηγορία «Best Animated Short Film».

Για όσους δεν γνωρίζετε, η συγκεκριμένη διοργάνωση στιγματίστηκε από το χειρότερο δυστύχημα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Mercedes του Pierre Levegh, μετά από σύγκρουση με ένα άλλο αγωνιστικό, προσγειώθηκε επάνω στο πλήθος που παρακολουθούσε τον αγώνα, σκοτώνοντας 84 άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα από 120. Πρόκειται για μία ιστορία που αξίζει να διαβάσετε (εάν δεν το έχετε ήδη κάνει) στο σχετικό μας αφιέρωμα, εδώ.

Ο σκηνοθέτης Quentin Baillieux έρχεται να αναβιώσει αυτήν ακριβώς την ιστορία, με έναν εξαιρετικό τρόπο. Αντί να ακολουθήσει την εύκολη οδό, εστιάζοντας οπτικά στο ίδιο το δυστύχημα και στο θάνατο, στοιχείο που πάντοτε ιντριγκάρει το κοινό, επιλέγει να δουλέψει επάνω στα συναισθήματα όσων το έζησαν από κοντά. Στην προκειμένη περίπτωση του John Fitch, αγωνιζόμενου και φίλου του Levegh. Μπορεί η συνολική διάρκεια της ταινίας να είναι μόλις 15 λεπτά, με σιγουριά όμως σας λέμε ότι πρόκειται για ένα αριστούργημα που θα αφήσει τη δική του ιστορία, δίπλα σε κλασικές ταινίες από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που άφησαν εποχή.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!