NEA

Έρχεται το Honda S2000 20th Anniversary!

Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο, η Honda ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 20 χρόνια του εμβληματικού S2000 με ένα ιδιαίτερο πρωτότυπο.

Μάλιστα, δεν θα περιοριστεί εκεί αλλά ετοιμάζει και δεύτερο «χτύπημα», με την παρουσίαση ενός ακόμα πρωτοτύπου, βασισμένου στο πρώτης γενιάς Civic Type R (GF-EK9). Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα. Έχουν ήδη περάσει δύο δεκαετίες από την παρουσίαση του S2000, το μακρινό 1999 και οι Ιάπωνες θέλησαν να το γιορτάσουν με κάτι ξεχωριστό. Ακούγοντας κατά καιρούς τις ανάγκες και τα γούστα των πελατών τους, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο S2000 με πιο άγριους αεραγωγούς, smoked φωτιστικά σώματα, λεπτό, μαύρο πλαίσιο παρμπρίζ και αρκετές ακόμα λεπτομέρειες που το κάνουν μοναδικό.

Η όλη δουλειά έγινε από τη Honda Access, το τμήμα της εταιρίας που ασχολείται με τα accessories, οπότε καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται για τον προάγγελο ενός νέου S2000 αλλά για μία σειρά αξεσουάρ που πιθανά θα βρουν σύντομα το δρόμο της παραγωγής, χαρίζοντας χαμόγελα σε όσους είναι ήδη κάτοχοι των ιαπωνικών roadster. Από τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Honda διακρίνονται ακόμα δύο καθίσματα bucket. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι της εταιρίας ενημέρωσαν ότι το S2000 20th Anniversary φέρει αναβαθμισμένη ανάρτηση και ηχοσύστημα.

Αυτό που κρατάνε μυστικό είναι ο κινητήρας. Το ατμοσφαιρικό, δίλιτρο, διαμάντι των 240 ίππων (120 ίπποι ειδική ισχύς/ λίτρο) εκείνης της εποχής δύσκολα θα κατάφερνε να πλησιάσει τα σύγχρονα όρια εκπομπών ρύπων. Δεν γνωρίζουμε λοιπόν αν και τι θα πρέπει να περιμένουμε στο συγκεκριμένο τομέα.

Περνώντας τώρα στο Civic Cyber Night Japan Cruiser 2020, όπως ονομάζεται το δεύτερο πρωτότυπο, βασίζεται, όπως προείπαμε, σχεδιαστικά στην πρώτη γενιά Civic Type R. Φυσικά με τις ανάλογες ενισχύσεις στο αμάξωμα, ώστε να ταιριάζει με την εποχή. Ένα πιο δυναμικό body kit, μεγαλύτεροι αεραγωγοί και τροχοί, διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα και μία αεροτομή στο πίσω μέρος. Περισσότερα στοιχεία και για τα δύο μοντέλα θα δημοσιοποιηθούν στην έκθεση του Τόκιο, 10-12 Ιανουαρίου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!