NEA

Απαγορευτικό για την Ευρώπη το Tesla Cybertruck;

Σύμφωνα με έναν υπεύθυνο ασφαλείας, η σχεδίαση του νέου μοντέλου της Tesla απέχει πολύ από το να ικανοποιήσει τα στάνταρ που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και αυτό γιατί η ΕΕ διαθέτει διαφορετικές προϋποθέσεις για να εκδώσει άδεια για την κυκλοφορία ενός μοντέλου στο δρόμο. Ενώ στις ΗΠΑ οι κατασκευαστές είναι αυτοί που πιστοποιούν τα οχήματά τους, εδώ έχουν λόγο και άλλοι φορείς, όπως οι κυβερνήσεις και ανεξάρτητοι τεχνικοί φορείς, τύπου TUV. Με αυτά κατά νου, ο Stefan Teller, ένας ειδικός ασφαλείας οχημάτων στο SGS-TUV Saar GmBH δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τη σχεδίαση του Cybertruck.

Αρχικά να πούμε ότι το ηλεκτρικό αυτό pickup βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση πρωτοτύπου, με την τελική έκδοση παραγωγής να μην έχει παρουσιαστεί. Αυτή σίγουρα θα διαθέτει ορισμένες διαφοροποιήσεις, όπως εξωτερικούς καθρέφτες, μικρότερους τροχούς και πιθανά λιγότερο προκλητικές ακμές. Έστω όμως και έτσι, θα είναι πολύ δύσκολο να περάσει τις απαιτούμενες δοκιμές ασφαλείας. «Το μπροστινό μέρος του οχήματος δεν πρέπει να είναι άκαμπτο. Ο προφυλακτήρας και το καπό θα πρέπει να μπορούν να απορροφούν ενέργεια ώστε να προστατεύουν τους πεζούς», είναι ένας πρώτος προβληματισμός.

Ένας δεύτερος έχει να κάνει με τη γενικότερη ακαμψία του συνόλου. Εάν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιέγραψε στην παρουσίασή του ο Elon Musk, τότε είναι πολύ πιθανό σε συνθήκες πρόσκρουσης ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας να περνάει στους επιβάτες, με τους αερόσακους να μην μπορούν να προσφέρουν καμία ουσιαστική προστασία. Ο Teller καταλήγει πως εάν η Tesla αποφασίσει να φέρει το μοντέλο στην Ευρώπη, τότε θα πρέπει να προχωρήσει σε μερικές «σοβαρές μετατροπές στη βασική δομή του».

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!