NEA

Ανανέωση για το Nissan Leaf

Οι Ιάπωνες έχουν έτοιμο ένα σημαντικό πακέτο τεχνολογικών αναβαθμίσεων για το δημοφιλές ηλεκτρικό τους μοντέλο.

Από το 2010, όπου και κυκλοφόρησε, το Leaf αποτελεί το πιο επιτυχημένο εμπορικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον πλανήτη. Η συνταγή της επιτυχίας του, προφανώς, εμπεριέχει διάφορα συστατικά. Ένα εξ αυτών και η τεχνολογία που κρύβει στα σπλάχνα του. Αποφασισμένη να συνεχίσει να επενδύει προς αυτή την κατεύθυνση, η Nissan έρχεται 2 χρόνια μετά την παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του αυτοκινήτου να τρέξει ένα facelift, το οποίο θα περιλαμβάνει κάποιες διαφοροποιήσεις στο αμάξωμα, κυρίως όμως αλλαγές στα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Αρχής γενομένης από το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Pro Pilot, θα αναβαθμίσει το λογισμικό του προσφέροντας καλύτερο έλεγχο της ταχύτητας και υποβοήθηση παρκαρίσματος. Για πρώτη φορά εντάσσει σύστημα blind sport για τον έλεγχο της τυφλής γωνίας, ενώ ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο θα είναι το Canto, ένα σύστημα παραγωγής ήχου, ώστε να προειδοποιεί τους πεζούς που πιθανά θα κινηθούν σε τροχιά σύγκρουσης με αυτό, χωρίς να το προσέξουν.

Κεντρικά τοποθετημένο στο ταμπλό του Leaf είναι ένα αναβαθμισμένο σύστημα Infotainment, με οθόνη 9 ιντσών και πιο φιλικό User Interface. Χάρη στη συνεργασία της εταιρίας με τη Google, προσφέρει EV λειτουργία για door-to-door πλοήγηση, over-the-air updates στους χάρτες και το Docomo in Car Connect που διαμοιράζει wifi στους επιβάτες. Τέλος, υπάρχει διαθέσιμο το My Car Check/ Remote Door Lock, όπου με μία εφαρμογή στο κινητό ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει και να κλειδώνει το αυτοκίνητο από απόσταση.

Το ανανεωμένο Leaf πρόκειται να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2020, στην Ιαπωνία, με τις ευρωπαϊκές αγορές, λογικά, να ακολουθούν σε βάθος χρόνου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!