NEA

H Nissan ανανεώνει το στόλο των SUV, με πρώτο το X-Trail

Ο στόχος της εταιρίας είναι να έχει αντικαταστήσει σχεδόν κάθε μοντέλο που βρίσκεται στη γκάμα της εντός των επόμενων 18 μηνών.

Μπορεί το νέο Juke να μην έχει προλάβει καλά καλά να κυλίσει τις ρόδες του στις ευρωπαϊκές αγορές, η Nissan όμως κινείται με φουλ τις μηχανές για να μην το αφήσει μόνο του, ως καινούριο, στην παλέτα των SUV της. Σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο Gianluca de Ficchy, υπεύθυνος της εταιρίας στην Ευρώπη, δήλωσε πως θα υπάρξουν πολλές αλλαγές μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Καταρχήν θα πρέπει να αναμένουμε την επόμενη γενιά του X-Trail, η οποία από ό,τι ακούγεται θα κάνει την εμφάνισή της εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και το βαρύ χαρτί της φίρμας, η τρίτη γενιά του Qashqai, λογικά τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το τελευταίο μάλιστα φημολογείται ότι δεν θα διαθέτει κινητήρες diesel στη φαρέτρα του, για χάρη των E-power υβριδικών συνόλων. Στο χειρότερο σενάριο και τα δύο οχήματα θα βρίσκονται στις αγορές μέχρι τα μέσα του 2021.

Πέραν αυτών, η Nissan ετοιμάζει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το έδαφος του οποίου έχει προλειάνει με το εικονιζόμενο πρωτότυπο Ariya. Εάν μάλιστα ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία, τότε το μοντέλο της θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, εκ των οποίων οι δύο θα βρίσκονται στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου και ο τρίτος στο πίσω. Αντίστοιχα, θα διαθέτει το ProPILOT 2.0 σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Φήμες θέλουν το ηλεκτρικό αυτό μοντέλο να παρουσιάζεται τέλη του 2020 με αρχές του 2021, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές θα πλασάρεται ως premium πρόταση, με κόστος άνω των 50-70.000 ευρώ και άμεσο ανταγωνιστή το Ford Mustang Mach E.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!