NEA

Εντός του 2020 η ηλεκτρική BMW iX3

Η γερμανική εταιρία δουλεύει με φουλ τις μηχανές ώστε μέσα στην επόμενη χρονιά να κυκλοφορήσει το νέο της ηλεκτρικό όχημα.

Μία πρώτη γεύση του iX3 είχαμε πάρει πέρυσι τον Απρίλιο, όταν στο σαλόνι αυτοκινήτου του Πεκίνο παρουσιάστηκε στην πρωτότυπη μορφή του. Η επιλογή της Κίνας, φυσικά, δεν ήταν τυχαία. Πέραν του ότι πρόκειται για μία τεράστια αγορά, που ενδιαφέρεται για ηλεκτρικά οχήματα, αποτελεί και τη χώρα στην οποία θα κατασκευάζεται το μοντέλο.

Οι άνθρωποι της BMW επέλεξαν τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για να το ξαναφέρουν λίγο στη δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας ορισμένα από τα τεχνικά του στοιχεία. Σύμφωνα λοιπόν με επίσημες πηγές, το iX3 θα παίρνει κίνηση από ένα ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο θα αποτελεί ενιαία μονάδα, μαζί με το κιβώτιο των ταχυτήτων. Η συνολική ισχύς ανέρχεται στους 286 ίππους, με τη ροπή να αγγίζει τα 400 Nm.

Χάρη στα 74 kWh χωρητικότητας του συσσωρευτή, η αυτονομία του οχήματος κυμαίνεται στα 440 χιλιόμετρα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η BMW φρόντισε να ενσωματώσει τεχνολογίες αιχμής, επιτυγχάνοντας να βελτιώσει τη σχέση βάρους/ ενεργειακής απόδοσης του συσσωρευτή κατά 20%, καθώς και να ελαχιστοποιήσει τη χρήση σπάνιων γαιών, επιβαρύνοντας έτσι λιγότερο το περιβάλλον.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!