NEA

Στους δρόμους το Koenigsegg Jesko με τα 1.622 άλογα [vid]

Η παραγωγή του σουηδικού hypercar θα ξεκινήσει από το νέο έτος και όπως θα περίμενε κανείς και τα 125 αυτοκίνητα που προβλέπονται συνολικά έχουν ήδη πωληθεί.

Είχε παρουσιαστεί το Μάρτιο στη Γενεύη και πρόκειται για το πιο πρόσφατο μοντέλο του Christian von Koenigsegg με το καθένα να κοστίζει περίπου 2,8 εκατομμύρια δολάρια. Το Jesko εφοδιάζεται με έναν V8 bi-turbo κινητήρα των 5,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 1.350 ίππους με απλή αμόλυβδη και φτάνει στους 1.622 με βιοκαύσιμο Ε85.

Ανάμεσα στις διάφορες φήμες που τρέχουν αυτή την περίοδο είναι πως η Koenigsegg σκοπεύει να κατασκευάσει την σπέσιαλ αεροδυναμικά έκδοση Jesko 300 η οποία θα έχει ως στόχο να καταρρίψει το φράγμα των 300 μιλίων ανα ώρα και το ρεκόρ της Bugatti. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε σε κάποια πίστα δοκιμών της Σουηδίας μία από τις πρώτες βόλτες του Jesko στα χέρια του ιδιοκτήτη της εταιρίας.

Ανάμεσα στις διάφορες λεπτομέρειες του Jesko περιλαμβάνεται το high-tech κλειδί του επειδή πατώντας τα κατάλληλα μπουτόν μπορεί κανείς να ανοίξει από μακριά όχι μόνο τις πόρτες αλλά και το κάλυμμα του πορτμπαγκάζ μπροστά αλλά και αυτό του κινητήρα. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται το keyless entry, ενώ δεν υπάρχει και κανένας κίνδυνος πρόκλησης ζημιάς στην ακριβή βαφή.

Ούτε καν στις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και σταματούν σε κατακόρυφη θέση, καθώς υπάρχουν ειδική αισθητήρες που δεν θα επιτρέψουν το άνοιγμά τους αν υπάρχει κίνδυνος να βρουν κάπου. Παράλληλα υπάρχει και ένα κουμπί που πατώντας το ανοίγουν ταυτόχρονα όλα τα κινητά μέρη του αυτοκινήτου. Ο λόγος που μπορούμε να φανταστούμε προκειμένου να πατήσει κανείς αυτό του κουμπί δεν είναι άλλος από την επίδειξη στους τριγύρω.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!