NEA

Γαλλία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσθετους φόρους για τα μεγάλα SUV

Για τα SUV που εκπέμπουν πάνω από 184 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο η επιβάρυνση σχεδόν διπλασιάζεται από του χρόνου καθώς αυξάνεται από τις 12.500€ στις 20.000€.

Με στόχο να αποθαρρύνει τους καταναλωτές να αγοράζουν μεγάλα SUV με υψηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε σχεδόν σε διπλασιασμό των δασμών των SUV πάνω από 184 γρ. CO2/χλμ. Η απόφαση για τα SUV θα φέρει κάποια χρήματα πίσω στο κρατικό ταμείο (γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ) για την ενίσχυση των πωλήσεων των ηλεκτρικών μοντέλων.

Στην Γαλλία η επιδότηση για αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τιμή κάτω από τις 45.000 ευρώ φτάνει τις 6.000 ευρώ. Πάντως, όσο γίνονται πιο φθηνά και προσιτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τόσο οι κυβερνήσεις θα μειώνουν ή θα σταματούν τα οικονομικά κίνητρα για την αγορά τους. Όπως και η Γαλλία που θα κόψει αυτή την επιδότηση το 2021 ή το 2022.

Και αυτό επειδή η επιδότηση αυτή υπολογίζεται πως μόνο πέρσι κόστισε στο γαλλικό κράτος πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ. Η επιδότηση για τα ηλεκτρικά ζορίζει ακόμη και χώρες όπως η Γερμανία στην οποία τα κίνητρα υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν γύρω στα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025.

Με άλλα λόγια οι κυβερνήσεις έχουν ήδη αρχίσει να φορολογούν τα συμβατικά αυτοκίνητα για να πριμοδοτούν τα ηλεκτρικά, ενώ ακούγονται φήμες μέχρι και για πρόσθετο φόρο στα καύσιμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!