NEA

Ο Carlos Ghosn διέφυγε από την Ιαπωνία και βρίσκεται στον Λίβανο!

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi απέδρασε στον Λίβανο μέσω της Τουρκίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο Carlos Ghosn, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα κατάχρησης εξουσίας και περιουσιακών στοιχείων του ομίλου που ο ίδιος δημιούργησε, κατάφερε να διαφύγει από την Ιαπωνία στον Λίβανο.

Ο Ghosn βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Μάρτιο μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να γίνει η δίκη του στο Τόκιο μέσα στο 2020. Ο ίδιος πιστεύει πως έπεσε θύμα στημένου παιχνιδιού και πως δεν θα είχε μία δίκαιη δίκη.

Οι ιαπωνικές αρχές του είχαν κρατήσει το διαβατήριο αλλά ο Γαλλό-Λιβανέζος κατάφερε να διαφύγει μέσω Τουρκίας και την Κυριακή να φτάσει στο αεροδρόμιο της Βηρυτού. Την είδηση επιβεβαιώνει τόσο το Automotive News όσο και η γαλλική Les Echos.

Τη «μεγάλη έκπληξή» της για την είδηση ότι ο Κάρλος Γκοσν διέφυγε από την Ιαπωνία και μετέβη αεροπορικώς στον Λίβανο, εξέφρασε η Γαλλίδα υφυπουργός Οικονομίας Ανιές Πανιέ-Ρινασέ  προσθέτοντας ότι πληροφορήθηκε το γεγονός από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Ghosn θα προχωρήσει σε δημόσιες δηλώσεις του στην εφημερίδα L’ Orient-Le Jour του Λιβάνου φαίνεται πως έχει ήδη πει πως «…είμαι τώρα στο Λίβανο και δεν θα είμαι πλέον όμηρος από ένα αυστηρό ιαπωνικό σύστημα δικαιοσύνης όπου οι διακρίσεις είναι ανεξέλεγκτες και απαγορεύονται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, παραβλέποντας κατάφωρα τις νομικές υποχρεώσεις της Ιαπωνίας βάσει του διεθνούς δικαίου. Δεν έφυγα από τη δικαιοσύνη – έχω ξεφύγει από την αδικία και από τις πολιτικές διώξεις».

Ο δικηγόρος της Ghosn στην Ιαπωνία υποστηρίζει ότι οι εισαγγελείς συνωμοτούν παράνομα με τα στελέχη της Nissan και κυβερνητικούς αξιωματούχους να τον εγκρίνουν και να τον απομακρύνουν από την εξουσία για να αποτρέψουν την πλήρη συγχώνευση της Nissan με τη γαλλική συμμαχία εταίρο Renault.

Ο Ghosn συνελήφθη μόλις πριν από ένα χρόνο στο Τόκιο για ισχυρισμούς για οικονομικές δυσχέρειες ενώ ήταν πρόεδρος της Nissan Motor Co. Έχει κατηγορηθεί σε τέσσερις κατηγορίες στην Ιαπωνία.

Οι δύο πρώτες είναι οι κατηγορίες για την αποτυχία της αποκάλυψης δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε αναβαλλόμενη αποζημίωση. Οι δύο άλλοι μετρητές είναι παραβίαση των χρεώσεων εμπιστοσύνης που κατηγορούν τον Ghosn για εκτροπή χρημάτων της εταιρείας για προσωπικό κέρδος.

Carlos Ghosn: Ο Business Star με το προσωνύμιο «Le Cost Killer» («ο δολοφόνος του κόστους»)

Γεννημένος στη Βραζιλία, με καταγωγή από τον Λίβανο και Γάλλος υπήκοος, ο Carlos Ghosn άρχισε την καριέρα του στη βιομηχανία ελαστικών αυτοκινήτων Michelin το 1978. Μεταπήδησε στη Renault το 1996, όπου του πιστώθηκε η αντιστροφή της πτωτικής πορείας των εσόδων της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στην Nissan ο Carlos Ghosn κατείχε την θέση του COO από το 1999. Το 2000 έγινε πρόεδρος της μάρκας και το 2001 CEO. Το 2005 πέρασε στην θέση του προέδρου στην Renault και το 2016 της Mitsubishi. Το 2017 οι απολαβές του σε μετρητά και μετοχές από τις τρεις εταιρίες ξεπέρασαν συνολικά τα 15 εκατομμύρια δολάρια. Την ίδια χρονιά ο 64χρονος είχε αποχωρήσει απο την θέση του προέδρου στην Nissan για την Mitsubishi.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!