NEA

Κράνος με… κλιματισμό από τον Pininfarina & την Roux Helmets

Το στούντιο Pininfarina σε συνεργασία με την Roux Helmets παρουσίασαν πριν από λίγες ημέρες στο Performance Racing στην Ινδιανάπολη το πρώτο τους κράνος με σύστημα υδρόψυξης.

Η ανάγκη για την σχεδίασή και την κατασκευή τους προέκυψε από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπου τα συμβατικά κράνη δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Πλέον, εκτός από τους αγώνες Formula 4 και τα GT πρωταθλήματα, τα υδρόψυκτα κράνη θα διατίθενται στην αγορά από την Roux Helmets, από τον Οκτώβριο του 2020.

Το καινοτόμο κράνος θα έχει ένα κύκλωμα όπου θα διατηρεί την θερμοκρασία στους περίπου 11 βαθμούς Κελσίου κρατώντας δροσερό το κεφάλι του οδηγού. Το κράνος θα έχει υψηλό κόστος αφού πέρα του ότι θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα θα έχει εξελιγμένη ενδοεπικοινωνία, Bluetooth για smartphone, σύστημα GPS και στάνταρ “καλαμάκι” για ανεφοδιασμό σε υγρά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!