NEA

Ιπτάμενο ταξί από την Hyundai σε συνεργασία με την Uber [vid]

Τα S-A1 θα έχουν ως βάση κάποια ειδικά κέντρα (Hubs) από και προς τα οποία η πρόσβαση θα εξασφαλίζεται με αυτόνομα οχήματα. Τη δημιουργία αυτών των κέντρων θα την αναλάβει η Uber.

Στη φετινή CES που όπως κάθε χρόνο γίνεται στο Λας Βέγκας η Hyundai και η Uber ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στα ιπτάμενα ταξί, ενώ η πρώτη που θα επωμιστεί την κατασκευή τους παρουσίασε και ένα πρώτο μοντέλο σε πλήρη κλίμακα.

Το Hyundai S-A1, όπως ονομάζεται το πρωτότυπο του ιπτάμενου ταξί, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 290 χλμ./ ώρα, να πετάξει σε ύψος 300 έως 600 μέτρων και να καλύψει αποστάσεις μέχρι και 100 χιλιόμετρα. Είναι φυσικά ηλεκτροκίνητο και σε ώρες αιχμής η φόρτισή του θα διαρκεί από 5 έως 7 λεπτά.

Τα στροφεία του θα είναι και για λόγους ασφαλείας πολλά, θα υπάρχει η δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης και η καμπίνα θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 επιβάτες και κάποιες μικρές αποσκευές.

Το ιπτάμενο αυτό ταξί εξελίχθηκε εν μέρει με τη ανοιχτή διαδικασία σχεδίασης της Uber, μια προσέγγιση εμπνευσμένη από τη NASA και σύμφωνα με την οποία δίνονται στη δημοσιότητα σχεδιαστικά πρωτότυπα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν γενικά ώστε κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία να μπορεί να αναπτύξει το δικό της σχέδιο και τη δική της τεχνολογία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!