NEA

Η Nissan εξετάζει πλάνο διαζυγίου με την Renault!

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο εταιρίες γίνονται όλο και χειρότερες με αποκορύφωμα την φυγή του Carlos Ghosn στον Λίβανο.

Όπως φαίνεται ο άνθρωπος (ο Carlos Ghosn) που έχτισε το οικοδόμημα της συμμαχίας Renault – Nissan θα είναι ίσως και ο λόγος για τον οποίο θα καταρρεύσει. Ήδη η Nissan μελετά και προχωρά ένα πλάνο για τον διαχωρισμό της από την Renault ορίζοντας νέο διοικητικό συμβούλιο, σύμφωνα με τους Financial Times.

Την είδηση για ενδεχόμενο διαζύγιο της Nissan από την Renault επιβεβαιώνει και το Bloomberg. Αν αυτό συμβεί η Nissan θα κινηθεί όπως τα προηγούμενα χρόνια κατασκευάζοντας δικές της πλατφόρμες και κινητήρες και παράγοντας μόνη της τα αυτοκίνητα της.

Κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά κατά πόσο μπορούν να το κάνουν αυτό οι Ιάπωνες ή αν απλά έχει πληγωθεί σε τέτοιο βαθμό ο εγωισμός τους που ίσως να τους οδηγεί σε ένα χαρακίρι. Υπενθυμίζεται πως η Nissan είχε βρεθεί στο χείλος του γκρεμού και διασώθηκε το 1999 από την εξαγορά της από την Renault.

Από την άλλη ένα πιθανό διαζύγιο θα άφηνε ελεύθερο το πεδίο και για τους δύο κατασκευαστές να αναζητήσουν νέους συνεργάτες και συμμαχίες. Και στην εποχή που οι Αμερικάνοι συνεργάζονται με τους Ιταλούς (Fiat – Chrysler), οι Γάλλοι με τους Γερμανούς (Peugeot/ Citroen – Opel) και όλοι μαζί, τότε όλα μπορούν να συμβούν…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!